Αιχμές Βενιζέλου για τις σχέσεις συμφερόντων με κόμματα

Αιχμές Βενιζέλου για τις σχέσεις συμφερόντων με κόμματα

«Υπάρχουν οι επιχειρηματίες που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές στην Ελλάδα» - Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αυτοί τροφοδοτούν μεγάλα πολιτικά παιχνίδια και πολιτικές συμπεριφορές, συλλογικές και ατομικές και δημοσιεύματα, πως αυτοί πράγματι είναι ένας αντίπαλος στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση

Αιχμές Βενιζέλου για τις σχέσεις συμφερόντων με κόμματα
Στην επιρροή που επιδιώκουν να ασκήσουν στην πολιτική ζωή του τόπου επιχειρηματικά συμφέροντα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζελος κατά τη χθεσινή σύντομη παρέμβασή του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζελος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική. Πάντα συνέβαινε αυτό. Και όλοι γνωριζόμαστε, πρόσωπα και κόμματα!».

Κλείσιμο
Αμέσως μετά ο κ. Βενιζελος προχώρησε σε μια διάκριση του επιχειρηματικού κόσμου:
«Υπάρχει αυτός που έχει τα συμφέροντά του στην Ελλάδα και θέλει να πάει η χώρα καλά, να μείνει στο ευρώ, να ξαναγίνει αυτοδύναμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, να πορευτεί ξανά ως ισότιμη χώρα. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτούς. Είναι η ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν τα assets -όπως λένε- στην Ευρώπη, διεθνώς, σε χώρες άγνωστες και τα liabilities στην Ελλάδα. Έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τους τελευταίους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αυτοί τροφοδοτούν μεγάλα πολιτικά παιχνίδια και πολιτικές συμπεριφορές, συλλογικές και ατομικές και δημοσιεύματα, πως αυτοί πράγματι είναι ένας αντίπαλος στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και κάλεσε τους παριστάμενους βουλευτές να ψάξουν να βρουν «ποιοι είναι οι μεν και ποιοι είναι οι δε, για να μιλήσουμε για όλα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως θα πρεπει να ειπωθούν τα παραπάνω «γιατί συνεχώς ακούω εδώ μέσα για την πολιτική που ασκούμε, η οποία έχει τόσες αρνητικές επιπτώσεις», αφήνοντας έτσι εμμέσως αιχμές για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ίδια παρέμβασή του ο κ. Βενιζελος σημείωσε ότι το πρώτο πρόγραμμα αφ´ ενός είχε κενά και αφ´ ετέρου «μας το υπαγόρευσαν μέσα σε συνθήκες έκτακτες και πιεστικές».

Μιλώντας για την «άλλη όψη» του μνημονίου, είπε ότι το μνημόνιο «είναι το δάνειο των 250 δισεκατομμυρίων». Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε: «Το δάνειο ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να επιβιώσουμε ως χώρα, για να προσαρμοστούμε συντεταγμένα, για να μην πάμε στην άβυσσο. Ναι, πήραμε το δάνειο των 250 δισεκατομμυρίων και υπάρχει και η άλλη όψη, οι όροι του δανείου, που είναι σκληροί, νεοφιλελεύθεροι, εσφαλμένοι, γιατί κυριαρχούν πολιτικές αντιλήψεις οι οποίες είναι συντηρητικές και στην Ευρώπη και διεθνώς. Όμως, δεν έχουμε καλύτερο πλαίσιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης