Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο - Βενιζέλος: Όλοι βάλλετε εναντίον μου

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο - Βενιζέλος: Όλοι βάλλετε εναντίον μου

Διαβάστε τους διαλόγους - Συνωμοσία κατήγγειλε ο Βενιζέλος - Ποιος έκανε λόγο για καλικάντζαρους και πέμπτη φάλαγγα - Διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πριν την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο - Βενιζέλος: Όλοι βάλλετε εναντίον μου
Άνω κάτω έγινε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν βγήκαν από την αίθουσα οι εκπρόσωποι του Τύπου και έμειναν οι βουλευτές να συζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών. Η συζήτηση από αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας επανήλθε στην λειτουργία του κόμματος, στην πορεία του προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στο ρόλο των θεσμικών Οργάνων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία σημειώνοντας πως το κόμμα υπολειτουργεί, πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική και πως υπάρχει απόσταση από την κοινωνία.

Την έκπληξή τους δήλωναν παριστάμενοι βουλευτές σε όσα έλεγε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ακόμα και μέσα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξέφρασαν την έκπληξή τους για την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών σε σχέση με τα εσωκομματικά θέματα την ημέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Επίσης, απορίες δημιούργησε η αποστροφή του κ. Χρυσοχοΐδη τόσο για την καταπολέμηση της πλουτοκρατίας, όπως σύμφωνα με πληροφορίες είπε, όσο και για την αναγνώριση του παλεστινιακού κράτους, κάτι για το οποίο πρότεινε ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε αμέσως και πολύ έντονα έκανε λόγο για «συνομωσίες», ενώ διαμαρτυρύθηκε λέγοντας πως όλοι βάλουν εναντίον του.

Κλείσιμο
Υπερ του κ. Βενιζέλου εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Έφη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ανέφερε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.

Στην κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος υπογράμμισε πως διαφωνεί κάθετα με την άποψή της λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκονται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες. Ο κ. Μωραΐτης είπε πως κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Επίσης, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Μωραΐτης είπε πως "συνομωσίες" κάνουν οι "καλικάντζαροι" και η "πέμπτη φάλαγγα", θυμίζοντας την προ ολίγων εβδομάδων σχετική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ.

Κριτική άσκησε, επίσης, και ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος ο Μιχάλης Κασσής σε έντονο ύφος διαπίστωσε πως το κόμμα έχει διαλυθεί και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, αφού αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, δεδομένου ότι μένει πλέον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες.  Ο κ. Κασσής είπε, δε, πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.

Πάντως στο τέλος της συνεδρίασης πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως απαντήθηκαν όλα και πως οι βουλευτές είναι σφιγμένοι σαν μια γροθιά.

«Δεν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε κλίμα εσωστρέφειας» σημειώνουν από η Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όπως επισημαίνεται στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μίλησαν περί τα δώδεκα άτομα και οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν αντίθετοι σε μια συζήτηση για τα εσωκομματικά. Πέραν όσων άσκησαν κριτική, οι άλλες εισηγήσεις κινήθηκαν σε κλίμα συσπείρωσης, όπως των κκ Γρηγοράκου και Μανιάτη, λένε συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης