Έρογλου: Θέλουμε διαπραγματεύσεις αλλά όχι με το ζόρι

Έρογλου: Θέλουμε διαπραγματεύσεις αλλά όχι με το ζόρι

Μετά την έναρξη εξορύξεων η τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε ακόμη δύο προτάσεις για το φυσικό αέριο οι οποίες επίσης απορρίφθηκαν

Έρογλου: Θέλουμε διαπραγματεύσεις αλλά όχι με το ζόρι
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να φτάσει σε συμφωνία, προσθέτοντας ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται αλλά αν όχι, η τουρκοκυπριακή δεν έχει την πρόθεση να την φέρει “με το ζόρι”.

O κ. Έρογλου απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής  πλευράς για το φυσικό αέριο απορρίφθηκαν κατά τη διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, προσθέτοντας ότι είχε πει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι όταν αρχίσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, να διενεργεί εξορύξεις στο τεμάχιο 12 της ΑΟΖ τότε θα υπάρξουν προβλήματα καθώς θα ληφθούν μέτρα από την τουρκική πλευρά.

Πρόσθεσε ότι μετά την έναρξη εξορύξεων η τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε ακόμη δύο προτάσεις για το φυσικό αέριο οι οποίες επίσης απορρίφθηκαν.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος πρότεινε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την εγκαθίδρυση επιτροπής φυσικού αερίου, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά το απέρριψε, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και όλες οι άλλες χώρες δέχονται ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να έχουν μερίδιο από το φυσικό αέριο στην Κύπρο.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, συμπλήρωσε, άρχισε τις εξορύξεις ενώ γίνονται προσπάθειες εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων και έπρεπε να αναμένουν ότι η Τουρκία θα αντιδράσει.
Κλείσιμο
Ο κ. Έρογλου συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη και των πολιτικών κομμάτων για αναστολή των διαπραγματεύσεων είναι λανθασμένη προσέγγιση και ευχήθηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.

Κατά τον ίδιο, η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερεί τη διαπραγματευτική διαδικασία εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και τώρα χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως δικαιολογία.

Ευχήθηκε η ΕΕ και ο ΟΗΕ να έρθουν με εισηγήσεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για να γυρίσει στις διαπραγματεύσεις.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης