Κύπρος: Ο Αναστασιάδης δεν θα πάει στη συνάντηση με τον Ερογλου

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης δεν θα πάει στη συνάντηση με τον Ερογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Κύπριος Πρόεδρος δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις φτάνοντας ακόμη και στην διακοπή των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης δεν θα πάει στη συνάντηση με τον Ερογλου
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr προτίθεται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη, συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ως ένδειξη αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών. Σήμερα φτάνει στην Κύπρο ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα για την συνάντηση των δύο ηγετών. Κατά πάσα πιθανότητα η Λευκωσία θα ενημερώσει τον κ. Άιντα μετά την άφιξη του για τη πρόθεση του κ. Αναστασιάδη να μη πάει στη συνάντηση με τον κ. Έρογλου, εκτός αν υπάρξει διαφοροποίηση της τουρκικής στάσης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της φτάνοντας ακόμη και στην διακοπή των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα γίνεται ενημέρωση ξένων χωρών και οργανισμών για τις προκλήσεις της Τουρκίας με την δέσμευση θαλάσσιου χώρου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες από το τουρκικό σεισμογραφικό «Barbaros».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τις ΗΠΑ οι οποίες επαναβεβαίωσαν χθες δια της εκπροσώπου του State Department Τζένιφερ Ψάκι, την θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα «να αναπτύξει τους πόρους της εντός της ΑΟΖ της». Σημείωσε ακόμα πως «τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της νήσου όπως κι όλοι οι πόροι της πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Η Τουρκία από τη πλευρά της δεν δείχνει τάσεις υποχώρησης και με νέα ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου ενημερώνει πως μια φρεγάτα και μία πυραυλάκατος του πολεμικού της ναυτικού παρακολουθούν τη γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης