Επανέρχεται στη θέση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου

Επανέρχεται στη θέση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου

Η υποψήφια της ΝΔ δικαιώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσφυγή της κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε ακυρώσει την εκλογή της

Επανέρχεται στη θέση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου
Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η αρχικώς εκλεγείσα περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου κατά της απόφασης του Εφετείου που ακύρωνε την εκλογή της.

Στο Διοικητικό Εφετείο είχαν προσφύγει πολίτες της Μυτιλήνης ζητώντας την ακύρωση της εκλογής με το αιτιολογικό ότι ακριβώς πριν από τις εκλογές κατείχε διευθυντική θέση, καθώς ήταν Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στη θέση της, μάλιστα, είχε τοποθετηθεί ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο σύμβουλος, δηλάδη, του  επιτυχόντος συνδυασμού που εξελέγη με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η κυρία Καλογήρου μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε πως «με την απόφασή του σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Τώρα, ανεμπόδιστα, αρχίζουμε αμέσως τη δουλειά μας. Με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας προχωράμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης