Μπακογιάννη: 30% μείωση των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Μπακογιάννη: 30% μείωση των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη μείωση στον ΕΝΦΙΑ

«Να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα δεν έχει νόημα. Αυτήν τη στιγμή αυτό που έχει νόημα είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα» είπε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ

Μπακογιάννη: 30% μείωση των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη μείωση στον ΕΝΦΙΑ
Την πρόθεσή της να καταθέσει προσεχώς τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% (όπερ θα επιφέρει αναπόφευκτα και αντίστοιχη μείωση στον ΕΝΦΙΑ) εξέφρασε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια κριτική της προς το υπουργείο Οικονομικών για τον υπέρογκο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά: «Να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα δεν έχει νόημα. Αυτήν τη στιγμή αυτό που έχει νόημα είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Και εγώ θα πάω και με τροπολογία για το θέμα της μειώσεως των αντικειμενικών αξιών. Σας το λέω. Και το λέω πρώτη φορά, αλλά σας το λέω". 

Επ αυτού, διευκρίνισε ότι για να εισπράξει το κράτος, πρέπει καταρχήν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ να είναι αρκετές, γεγονός που ήδη δρομολογείται καθώς και «να είναι τέτοια η επιβάρυνση ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτά θα κινήσουν την αγορά, κύριοι. 30% μείωση των αντικειμενικών αξιών και εξίσωση με τις εμπορικές, θα κινήσουν την αγορά».

Κλείσιμο
Παράλληλα, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ απέκλεισε κατ εκτίμησή της να εισπραχθούν 3,5 δισ. εσόδων - όπως προβλέπει το οικονομικό επιτελείο- από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ υποστήριξε: «Πρέπει να κόψουμε 1 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ. Ένα δισ. από τον ΕΝΦΙΑ, από αυτήν τη στιγμή, μπορώ να σας το υπογράψω αν θέλετε, δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης