Μπουτάρης: Δεν βγάζω τα σκουλαρίκια, θέλω μόνο να είμαι καλός δήμαρχος

Μπουτάρης: Δεν βγάζω τα σκουλαρίκια, θέλω μόνο να είμαι καλός δήμαρχος

Ο Τσίπρας πήγε στο Κόμο για να να δώσει στιγμα σταθερότητας - Τι είπε για την επιλογή Βενιζέλου για συγκυβέρνηση, για το αποτεφρωτήριο και τις διαφωνίες με πρώην στελέχη του συνδυασμού του

Μπουτάρης: Δεν βγάζω τα σκουλαρίκια, θέλω μόνο να είμαι καλός δήμαρχος
Όχι μόνο δεν θα βγάλω τα σκουλαρίκια αλλα δεν θα δεχθώ την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης. Εγώ, είπε, θέλω να γίνω καλός δήμαρχος. Υπογράμμισε πως η μη εκλογή ΠτΔ από αυτή τη βουλή θα φέρει αποσταθεροποίηση στη χώρα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι αν γίνουν εκλογές δεν πρόκειται να πάρει αυτοδυναμία. Με ποιον θα κυβερνήσει, διερωτήθηκε. Εκτίμησε μάλιστα πως ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Κομο της Ιταλίας για να δώσει στιγμα σταθερότητας και να δώσει διαβεβαιώσεις στην ελιτ των ευρωπαίων αξιωματούχων. Εκτίμησε ότι μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί ότι είχε δίκιο ο Βενιζέλος που συνεργάστηκε με τον Σαμαρά.

Για τη σχέση του με τον Α. Κουράκη μετά την απόφασή του να μην συμπεριληφθεί στο δημοτικό σχήμα, ο κ. Μπουτάρης είπε: "είναι σαν τις αλλεργίες... μετά από πολλά τσιμπήματα πρήζεσαι" ειπε.

Εγώ, είπε, χώρισα με τον αδερφό μου όταν σε ορισμένα πράγματα που βλέπω ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ λεω αντίο, υπογράμμισε.

Για το ζήτημα της διακοπής των νυχτερινών δρομολογίων από τον ΟΑΣΘ, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του οργανισμού, θα έρθει στο δημοτικό
Κλείσιμο
συμβούλιο για να δώσει εξηγήσεις και παράλληλα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αποκατάσταση των νυχτερινών δρομολογίων, ορισμένων,
όχι όλων, όπως είπε. Τόνισε πως και ο υφ. Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος και ο κ. Στεφανίδης τον διαβεβαίωσαν πως η διακοπή, ήταν υπουργική απόφαση.

Εμφανίστηκε ανυποχώρητος για το ζήτημα του αποτεφρωτηρίου, στην περιοχή της Σίνδου. Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τις αντιδράσεις του δημάρχου Δέλτα.
Τα αέρια είναι πιο αθώα από τις εκπομπές αερίου από το τζάκι του σπιτιού μας, είπε και τόνισε πως εντός του αστικού περιβάλλοντος δεν υπάρχει χώρος.
Για τις αντιδράσεις της εκκλησίας είπε ότι το ζήτημα για αυτούς είναι η εξόδιος ακολουθία. Δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο να λένε ψέματα οι συγγενείς των θανόντων.

Για το ζήτημα των δημοτικών παιδικών σταθμών, είπε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν είπε ότι θα τους κλείσει για να βάλει ιδιώτες. Μίλησα για ΜΚΟ που δεν έχουν σκοπό το κέρδος. Αυτά τα μοντέλα είναι δοκιμασμένα στο εξωτερικό, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τους εντεταλμένουν συμβούλους στις αντιδημαρχίες, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Αποκάλυψε ωστόσο ότι στην αντιδημαρχία του Κ. Ζέρβα, εντεταλμένη σύμβουλος θα τοποθετηθεί η Ντινα Λιάκου και ο Νίκος Φωτίου.

Στη ΔΕΠΘΕ η Σοφία Ασλανίδου θα φύγει αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος θα πάρει τη θέση της, ενώ στην αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής της κ. Γούλα, θα τοποθετηθεί ο γιατρός Χρήστος Παπαστεργίου.

Πηγή: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης