Αννα-Μισέλ: «Ο άντρας μου ήθελε να με τελειώσει πολιτικά»

Αννα-Μισέλ: «Ο άντρας μου ήθελε να με τελειώσει πολιτικά»

Απίστευτες λεπτομέρειες και σκηνές από τη συμβίωση με τον σύζυγό της και πλέον αντίδικο, 61χρονο πολιτικό μηχανικό Βασίλη Παπαϊωάννου, τον οποίο κατηγορεί για εκβιασμούς, απειλές, ωμή βία και κλοπή χρημάτων

Αννα-Μισέλ: «Ο άντρας μου ήθελε να με  τελειώσει πολιτικά»
Ενα νέο πολύκροτο και εντελώς απρόσμενο διαζύγιο συνταράσσει την πολιτική ζωή του τόπου, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την εκπρόσωπο Τύπου και ραγδαία ανερχόμενη στο κομματικό στερέωμα της Νέας Δημοκρατίας Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτισιμιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Φαίνεται ότι η εποχή δεν ευνοεί καθόλου τους γάμους των επιφανών πολιτικών, οι οποίοι, εκτός από το βαρύ φορτίο που έχουν ως διαχειριστές της τύχης της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο, βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται θεαματικά και τα οικογενειακά τους προβλήματα να εξελίσσονται σε εφιάλτες. 


Κλείσιμο
Ο σύζυγός της και αντίδικος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου


Παρότι προέρχεται από άκρως συντηρητική οικογένεια, η οποία έχει πολύ υψηλά την αξία της έγγαμης συμβίωσης, και την ώρα που βλέπει την πολιτική της καριέρα να απογειώνεται, η κυρία Ασημακοπούλου έχει εμπλακεί σε μια πρωτοφανή περιπέτεια όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, που θυμίζει λίγο πολύ ακόμη και τη συγκλονιστική ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ». Απειλές, εκβιασμοί, κρούσματα ωμής βίας, ακραίος ψυχολογικός πόλεμος και άγριο πολιτικό παρασκήνιο συνθέτουν ένα από τα πιο επεισοδιακά αντι-ρομάντζα της χρονιάς. Ολα δείχνουν ότι το τέλος της σχέσης θα έχει πολύ πόνο και δράμα, ακραίες εκδηλώσεις, επώδυνα αποτυπώματα και σκιές, πιθανόν και πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν στο διάβα του χρόνου. Είναι προφανές ότι όταν τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο προς τις δικαστικές αίθουσες και ο σύζυγος μετατρέπεται σε «καθ' ου» και η σύζυγος σε «καθ' ης» -για τις ανάγκες της δικογραφίας-, τότε το μέλλον μόνο δυσοίωνο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η περιοχή όπου εκτυλίσσεται το συγκρουσιακό και σε καμία περίπτωση βελούδινο, όπως θα άρμοζε ίσως στην ανατροφή και την κοινωνική τάξη της κυρίας Ασημακοπούλου, διαζύγιο είναι στα Γιάννενα όπου διαμένει με τον σύζυγό της και πλέον αντίδικο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου. Είναι δε η δεύτερη ανάλογη υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία μετά από εκείνη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάση Οικονόμου, ο οποίος άφησε την έγκυο σύζυγό του και προτίμησε την αγκαλιά της εκλεγμένης με το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη αλλά ανεξάρτητης πλέον βουλευτή Κατερίνας Μάρκου.
Η κρίση στον γάμο είναι προφανώς τόσο αφόρητη για την εκπρόσωπο της Ν.Δ. -ή έτσι την κρίνει και τη βιώνει η ίδια- που κατέθεσε προ ημερών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συζύγου της, ζητώντας να της ανατεθεί προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού τους και φυσικά να μετοικήσει από την κοινή τους κατοικία - για την ακρίβεια ιδιοκτησία της οικογένειας Ασημακόπουλου. Η αίτηση έχει καθοριστεί να συζητηθεί στο δικαστήριο τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο κ. Παπαϊωάννου. Πηγές που έχουν μια γενική εικόνα για την κατάσταση σημειώνουν ότι ο 61χρονος πολιτικός μηχανικός, από τους πλέον γνωστούς στην «πιάτσα» των Ιωαννίνων, είναι πολύ θυμωμένος με την εξέλιξη των πραγμάτων, θεωρώντας ότι η σύζυγός του ουσιαστικά εγκατέλειψε την κοινή τους ζωή μετά την εκλογή της στη Βουλή το 2012.   

Με τον Μάικλ Δουκάκη


Λεπτομέρειες για τη δική του οπτική γωνία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, φέρεται ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος αλλά και οργισμένος με το γεγονός ότι η κυρία Ασημακοπούλου απουσιάζει σχεδόν όλο τον χρόνο στην Αθήνα και ο ίδιος ζει με την πεθερά του, η οποία έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού τους. Το αναγκαίο στοιχείο εμπιστοσύνης όσον αφορά μια συμβίωση φαίνεται να έχει χαθεί προ πολλού και μάλλον είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό για τον σύζυγο της κυρίας Ασημακοπούλου ότι εκείνη έχει αλλάξει εντελώς, λόγω της πολιτικής της καριέρας, φίλους και συναναστροφές, προτιμώντας τους κομματικούς κύκλους των Αθηνών και τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με τα οποία συνεργάζεται, αφού της εξασφαλίζουν την ένταξή της στο κομματικό απαράτ που κάνει κουμάντο στη χώρα. Η ίδια βέβαια στο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε περιγράφει μια άκρως απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς του συζύγου της, με τον οποίο τους χωρίζουν 13 χρόνια, ένα χάσμα στην κοινωνική τους καταγωγή και φυσικά τη διαφωνία τους για την αξία της πολιτικής καριέρας. 

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2011 με «συνεχείς και έντονους καβγάδες, γεγονός γνωστό στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον». Πιθανόν πολλοί να πουν ότι αυτό δεν είναι περίεργο, με δεδομένο ότι από το 2009 το ζεύγος διαμένει στην πατρική οικία της κυρίας Ασημακοπούλου, ενώ σε βοηθητικό οίκημα λίγο πιο πέρα διαμένει η μητέρα της, με την αδελφή της, γνωστή χορογράφο, όταν επισκέπτεται τα Γιάννενα να εγκαθίσταται και εκείνη κάτω από την ίδια στέγη. Ακόμη πιθανότερο είναι ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, αφού η κυρία Ασημακοπούλου εκφράζει παράπονα και ασκεί κριτική για τη διαχρονική συμπεριφορά του συζύγου της, ιδίως για την απροθυμία του να σηκώσει μέρος των οικογενειακών βαρών που του αναλογούν στις δουλειές του σπιτιού και το μεγάλωμα του παιδιού. Μάλιστα δεν διστάζει να εκθέσει φόρα παρτίδα τον σύζυγό της, κατηγορώντας τον για πλήρη αδιαφορία στα οικογενειακά θέματα και προβλήματα: «Ειδοποίησα τον καθ' ου να έλθει στα Γιάννενα για λόγους υγείας, αφού έπρεπε να πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ευρισκόμενος στην Πρέβεζα δεν ήθελε να αφήσει τις μπίρες και τα ψάρια που έτρωγε στην παραλία»!

Μαλλιά κουβάρια για 35.000 ευρώ

Εκείνο όμως που κλονίζει συθέμελα το οικογενειακό οικοδόμημα είναι το περιστατικό που περιγράφει η ίδια και αναφέρεται στον Ιούνιο του 2012. Τότε που έγιναν όλοι μαζί μαλλιά κουβάρια, ενώ αποδείχτηκε ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο να κρατά κανείς πολλά λεφτά στο σπίτι. «Ανοίγοντας η μητέρα μου το χρηματοκιβώτιό της ανακάλυψε ότι έλειπαν 35.000 ευρώ», αναφέρει στο δικόγραφο σχετικά με το μοιραίο περιστατικό η κυρία Ασημακοπούλου και συνεχίζει: «Η μητέρα μου κι εγώ σε κατάσταση σοκ επικοινωνήσαμε με τον σύζυγό μου σχετικά και συζητήσαμε για το ενδεχόμενο διάρρηξης ή κλοπής. Οταν αποφασίσαμε να φωνάξουμε την Αστυνομία ο σύζυγός μου παραδέχτηκε ότι προ των εκλογών του Μαΐου 2012 είχε παρακολουθήσει τη μητέρα μου μια μέρα που έψαχνε έγγραφα στο χρηματοκιβώτιό της για να δει πού κρύβει το κλειδί. Πήρε το κλειδί, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και ο ίδιος αφαίρεσε τα χρήματα. Τοποθέτησε μάλιστα στη θέση τους τεμαχισμένα λευκά χαρτιά σε μέγεθος χαρτονομίσματος, καλύπτοντας τις δεσμίδες επιφανειακά με δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ώστε να μη γίνει αντιληπτή η απουσία τους με την πρώτη ματιά. Ο καθ' ου επικαλέστηκε χρέη προς την Εφορία και ότι πήρε τα χρήματα για τα χρέη αυτά ώστε να μη μου προκαλέσει πρόβλημα προεκλογικά και ότι θα τα επέστρεφε σύντομα». Ο κ. Παπαϊωάννου απέδωσε την ενέργειά του να «δανειστεί» εν κρυπτώ χρήματα και να μην τα ζητήσει ανοιχτά στην ντροπή που ένιωθε προς την οικογένεια της συζύγου του, καθώς είχε δανειστεί παλαιότερα από την πεθερά του άλλα 25.000 ευρώ, χωρίς στο μεταξύ να ξεπληρώσει το χρέος του. Φυσικά το σύνολο των 60.000 δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με το δικόγραφο. Το να παίρνει χρήματα από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού του είχε γίνει μάλλον συνήθεια, καθώς η κυρία Ασημακοπούλου αποκαλύπτει ότι ο «καθ' ου» αφαίρεσε και 500 ευρώ από τον κουμπαρά του παιδιού τους.   

Με την τέως βασιλική οικογένεια,όρθια πίσω από τη νονά της Αννα-Μαρία


Η σύγκρουση άρχισε να γίνεται ανηλεής όταν ο σύζυγος άρχισε να τα βάζει ευθέως με την πεθερά. Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., γλαφυρή πάντα στις περιγραφές της, όπως αποδεικνύουν άλλωστε και οι σκληρές αντιπαραθέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι της φέρεται «βάναυσα. Είναι αγενής, εριστικός, φωνασκεί και βωμολοχεί. Ασκεί συνεχώς κριτική για την ποιότητα του φαγητού και το επίπεδο καθαριότητας του σπιτιού. Αρνείται να φάει φαγητό εάν το έχει ετοιμάσει η οικιακή βοηθός της μητέρας μου». Τα πράγματα χειροτέρεψαν σε επικίνδυνο βαθμό και τον Ιούλιο του 2013 μετά από ένα πάρτι παραλίγο να έχουμε δράματα: «Με απομόνωσε βωμολοχώντας και υβρίζοντάς με, διαμαρτυρήθηκε για την ένταση που υπήρχε στη σχέση μας μετά το περιστατικό με το χρηματοκιβώτιο και μου επιτέθηκε βίαια με γυάλινο ποτήρι, το οποίο συνέθλιψε προσπαθώντας να με χτυπήσει στο πρόσωπο και το οποίο απέφυγε την τελευταία στιγμή. Ο καθ' ου έκοψε το χέρι του και καθότι ήταν σε κατάσταση μέθης τον συνόδεψα στο νοσοκομείο για ράμματα», αναφέρεται στο δικόγραφο.

Οι σχέσεις οξύνθηκαν περαιτέρω και, σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου, ο σύζυγός της άρχισε να ζητά από τον διευθυντή του πολιτικού της γραφείου «εξυπηρετήσεις» και εάν αυτές δεν ικανοποιούνταν, τότε έβριζε και εκείνον και την ίδια.
Τον Μάρτιο του 2014 ενημερώθηκε ότι ο κ. Παπαϊωάννου είχε συσσωρευμένες οφειλές ΦΠΑ της εταιρείας του, ύψους περίπου 42.000 ευρώ, οι οποίες μπήκαν τελικά σε ρύθμιση πληρώνοντας τις δόσεις η κυρία Ασημακοπούλου! Αποπλήρωσε επίσης χρέος του συζύγου της, ύψους 2.000 ευρώ, στο ΤΣΜΕΔΕ!

Με τον πατέρα της στην αποφοίτησή της


Μαύρες ευρωεκλογές 

Εν όψει των ευρωεκλογών το ζευγάρι μπήκε σε ακόμη πιο επικίνδυνα και θολά νερά, σύμφωνα πάντα με το δικόγραφο της κυρίας Ασημακοπούλου. Ο κ. Παπαϊωάννου της πρότεινε επίμονα να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό να της εξασφαλίσει την εκλογή της στην Ευρωβουλή ή, να τη στείλει επίτροπο ή εναλλακτικά να της αναθέσει υπουργείο! 
Την πίεσε επίσης εάν δεν πραγματοποιηθούν όλα αυτά να παραιτηθεί από εκπρόσωπος του κόμματος και να ξεκινήσει πολιτικό αντάρτικο! Η ίδια όμως απέρριψε τις συζυγικές απαιτήσεις: «Οταν αρνήθηκα, με απείλησε ότι θα με εγκαταλείψει και θα με διασύρει δημόσια με στόχο να βλάψει την πολιτική μου ανέλιξη λέγοντάς μου: ‘‘Eάν δεν κάνεις αυτό που σου λέω εγώ, δεν θα εκλεγείς ποτέ ξανά βουλευτής’’». Επειδή το αδιέξοδο ήταν δεδομένο, ήρθε και νέο επεισόδιο. Οπως αναφέρει η βουλευτής «με την έναρξη των θερινών μου διακοπών ο σύζυγός μου μού ζήτησε να του καταβάλλω μηνιαίως επιπλέον 2.500 ευρώ. Με απείλησε εκ νέου ότι “εγώ δεν κάνω τον Αλβανό εδώ μέσα. Για να παριστάνω τον σύζυγό σου θα πληρώσεις, αλλιώς θα σε κάνω ρεζίλι”». Ο περιγραφόμενος εκβιασμός συνεχίστηκε εκτός ορίων: «Το πρωί της Τρίτης 8 Ιουλίου μου ζήτησε 250.000 ευρώ απειλώντας ότι θα καταστρέψει την πολιτική μου καριέρα. ‘‘Θα πληρώσεις πολλά, δεν θα μπορείς να ξανακυκλοφορήσεις πουθενά στην Ελλάδα. Θα σε τελειώσω’’, μου είπε. Το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουλίου μου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει από το σπίτι και ότι θα κάνει ενέργειες να με διώξει εάν δεν του καταβάλω ποσό το οποίο ισχυρίστηκε ότι αφορά σε έξοδα ανακαίνισης του σπιτιού τα οποία είχε τιμολογήσει εν αγνοία μου στην εταιρεία του. ‘‘Σου ετοιμάζω εγώ χουνέρι καλό εδώ και χρόνια’’, μου είπε. Οταν του ζήτησα να φύγει με εξύβρισε και κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά, προσπαθώντας να χειροδικήσει. Το βράδυ της ίδιας ημέρας μού τηλεφώνησε από το γραφείο του και μου ανακοίνωσε ότι απαιτεί πια 300.000 ευρώ, ότι είχε προσλάβει δικηγόρο και ότι εάν δεν πλήρωνα θα με εξευτέλιζε και θα ήμουν αναγκασμένη να φύγω από την Ελλάδα».
Η περιγραφή συγκλονίζει: «Εκτοτε χυδαιολογεί διαρκώς εναντίον μου και εναντίον της μητέρας μου, τις λίγες ώρες που είναι στο σπίτι και επαναλαμβάνει τις απειλές του… Την Τρίτη 15 Ιουλίου όταν ο καθ' ου επέστρεψε στο σπίτι αργά το μεσημέρι προέβη σε πράξη ενδοοικογενειακής βίας. Αρχισε να φωνάζει και εξυβρίζοντάς με χυδαία με κλότσησε βίαια, δημιουργώντας μου μώλωπα στο πόδι, και κινήθηκε ξανά απειλητικά εναντίον μου. Το επεισόδιο είδε η μητέρα μου από το παράθυρο του σαλονιού, καθώς ερχόταν στο σπίτι έχοντας ακούσει τις φωνές μας. Λόγω της ιδιότητάς μου δεν κάλεσα επίσημα την Αστυνομία, αλλά ενημέρωσα από το κινητό μου τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και του ζήτησα να με καθοδηγήσει σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης. Ο διευθυντής μού είπε ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του απευθείας για ό,τι συμβεί». Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου, η μητέρα της ξεκαθάρισε ότι δεν αντέχει άλλο τη συμβίωση αυτή και ότι είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον του γαμπρού της νομικά για να φύγει από το σπίτι. 
Ειδικά στη μητέρα της η βουλευτής έχει ιδιαίτερη αδυναμία, όπως φανερώνει με το δικόγραφο, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι 71 ετών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διδασκαλία, ομιλεί 4 γλώσσες, είναι άριστη χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και εργάζεται από την οικία της ως μεταφράστρια λογοτεχνικών συγγραμμάτων».

Η πορεία προς την κορυφή

Αγνωστη μεταξύ αγνώστων,η κυρία Ασημακοπούλου βρέθηκε εκπρόσωπος της Ν.Δ. έπειτα από πρόταση που έκαναν δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας, με τον οποίο έχει πολύ στενή συνεργασία. Πολλοί λένε ότι η εκτίμηση που της τρέφει ο κ. Αντώνης Σαμαράς οφείλεται και στο γεγονός ότι κατάγεται, όπως και εκείνος, από τη Μεσσηνία. 
Ο πατέρας της, αείμνηστος καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Παναγιώτης Ασημακόπουλος, καταγόταν από την Πύλο και ήταν συμμαθητής στη Σχολή Αναβρύτων με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ. Ο τελευταίος πάντρεψε τον πατέρα της κυρίας Ασημακοπούλου και βάφτισε την ίδια μαζί με τη σύζυγό του Αννα-Μαρία, εξ ου και το όνομά της Αννα-Μισέλ. 
Μετά την πτώση της χούντας ο πατέρας της διορίστηκε καθηγητής στα Γιάννενα και η ίδια μεγάλωσε -από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών- στην ιστορική πόλη της Ηπείρου. Με τον κ. Σαμαρά η βουλευτής γνωρίστηκε στις Βρυξέλλες μετά το 2004, όταν εκείνος ήταν ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και εκείνη εργαζόταν σε κοινοτικά προγράμματα για το ίδρυμα Εγνατία της οικογένειας Αβέρωφ. Αβερωφικοί τρόπον τινά και οι δύο, δεν δυσκολεύτηκαν να αναπτύξουν εξαιρετική σχέση, που οδήγησε τη μεν κυρία Ασημακοπούλου να τον υποστηρίξει ένθερμα στη μάχη της διαδοχής το 2009, τον δε κ. Σαμαρά να την τοποθετήσει το 2012 στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφια βουλευτή. Κατάφερε να εκλεγεί στις δεύτερες εκλογές τον Ιούνιο και έκτοτε να αναδειχτεί στο νέο αστέρι του νεοδημοκρατικού γαλαξία. 
Παρότι απουσίαζε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό λόγω σπουδών, η κυρία Ασημακοπούλου δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να προσαρμοστεί γρήγορα στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Με κοφτό λόγο, επιθετικό ύφος, ειρωνική διάθεση έναντι των αντιπάλων της, αλλά πάντοτε με συγκροτημένη επιχειρηματολογία, κατάφερε να σταθεί με επάρκεια στο πόστο της εκπροσώπου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης