Παπανδρέου: Άμεση ανάγκη δημοψηφισματικών διαδικασιών

Παπανδρέου: Άμεση ανάγκη δημοψηφισματικών διαδικασιών

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τιμωρητική και δογματική» την ΕΕ

Παπανδρέου: Άμεση ανάγκη δημοψηφισματικών διαδικασιών
Για άμεση ανάγκη της αυξημένης δυνατότητας παρέμβασης των πολιτών μέσω δημοψηφισματικών διαδικασιών έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά της εργασίες του 15ου Συμποσίου της Σύμης που φέτος πραγματοποιήθηκε στις Σπέτσες, με τίτλο: «Re-Imagining Democracy».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο φοβικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η συντηρητική Ευρώπη την οικονομική κρίση και αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για έλλειψη τόλμης από την πλευρά της ΕΕ, «να αντικρίσει κατάματα και να αντιμετωπίσει τις δομικές της αδυναμίες αντί να αρκεστεί στην τιμωρητική αντιμετώπιση και τη δογματική λιτότητα».

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι στις εργασίες του Συμποσίου, συμμετείχε γ
ια πρώτη φορά και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα πυρηνικά όπλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι συμμετέχοντες προέκριναν την ανάγκη ενεργότερης και ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων» και προστίθεται: «Η μαζικότητα της συμμετοχής ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία της εξουσίας, ενώ αποτρέπει την υπερσυγκέντρωση ισχύος στα χέρια λίγων, κατάσταση που αποτελεί και χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης