Φλωρεντία: Σε θερμό και φιλικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Ρέντζι

Φλωρεντία: Σε θερμό και φιλικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Ρέντζι

Τι περιλάμβανε το «μενού» της συνάντησης - Ευρωπαϊκά θέματα και λαθρομετανάστευση κυριάρχησαν στην ατζέντα

Φλωρεντία: Σε θερμό και φιλικό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Ρέντζι
Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Exelsior, με θέα ολόκληρη τη Φλωρεντία, αφού είναι το πιο ψηλό σημείο της ιστορικής πόλης, γευμάτισαν το μεσημέρι τα πρωθυπουργικά ζεύγη της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Το γεύμα που παρέθεσε ο κ. Ματέο Ρέντζι στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του, Γεωργία, διήρκεσε περί τις 2,5 ώρες και ήταν σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πρωθυπουργοί έβγαλαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ήταν η πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχαν οι κ.κ. Ρέντζι και Σαμαράς. Ο κ. Ρέντζι έχει διατελέσει δήμαρχος Φλωρεντίας και κάλεσε το ζεύγος Σαμαρά στην πόλη του.

Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν στις δύο προεδρίες της ΕΕ, καθώς τη σκυτάλη μετά την Ελλάδα πήρε η Ιταλία για το τρέχον εξάμηνο. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής προεδρίας και ο Ματέο Ρέντζι για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική προεδρία.

Αναφέρθηκαν εκτεταμένα στα ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, στον αγωγό TAP, στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, στον τουρισμό και συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης στην ΕΕ και στην προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
Κλείσιμο



Ο κ. Ρέντζι σημείωσε επίσης ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία.



Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα, κάτι που θα ρυθμιστεί δια της διπλωματικής οδού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης