Αιγιαλός: Ο νέος «ανένδοτος αγώνας» του ΣΥΡΙΖΑ

Αιγιαλός: Ο νέος «ανένδοτος αγώνας» του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση Τσίπρα

Αιγιαλός: Ο νέος «ανένδοτος αγώνας» του ΣΥΡΙΖΑ
Με την υποστήριξη τουλάχιστον επτά ανεξάρτητων βουλευτών και πολλών αυτοδιοικητικών στελεχών ξεκίνησε εχθές ο "ανένδοτος αγώνας" του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που παρεύθησαν στελέχη από ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Ποτάμι, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε συστράτευση όλους όσους διαφωνούν με το επικείμενο νομοσχέδιο. Η Ρένα Δούρου κατά την παρέμβασή της έστειλε το δικό της μήνυμα προς την περιφερειακή αρχή του κ. Σγουρού σημειώνοντας ότι "τετελεσμένα η νερά περιφερειακή αρχή δεν πρόκειται να δεχθεί". Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα ζήτησε να μη φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και "αν φτάσει να το πολεμήσουμε". Επίσης υπογράμμισε πως αυτό το θέμα αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης συζήτησης για το τι σημαίνει δημόσιο αγαθό.

Στη ομιλία του ο Παύλος Ελευθεριάδης από το Ποτάμι απαντώντας σε όσους σχολίαζαν τις προηγούμενες ημέρες πως ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την εκδήλωση στήνει παγίδα στο Ποτάμι, είπε πως τα στελέχη του κόμματο που εκρποσωποί "είπαμε να πέσουμε κατ´ ευθείαν μέσα στην παγίδα". Υπογράμμισε δε πως "για να αλλάξει ο τόπος χρειάζονται μικρές και μεγάλες συμμαχίες".

Κλείσιμο
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες παρών ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ την πρόσκληση αποδέχθηκαν οι ανεξάρτητοι Βασίλης Οικονόμου και Οδυσσέας Βουδούρης. Χαιρετισμό απέστηλαν οι επίσης ανεξάρτητου βουλευτές κκ Παραστατίδης, Μπόλαρης, Ανδρουλάκη, Νταβρής και η κα Γιαταγάνα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας κάλεσε σε συστράτευση "όλες και όλους όσοι καταλαβαίνουν ότι σε κρίσιμες περιστάσεις όπως η σημερινή κάθε πολίτης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, όλες και όλους, ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές, όλες και όλους -την κοινωνία, τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο".

Επίσης είπε ότι πρόκειται για ένα "νομοθετικό τερατούργημα" και τόνισε πως ο αιγιαλός "είναι η ανάσα, η ομορφιά, η ελευθερία, η ψυχή της Ελλάδας".

"Είναι η ίδια η ιστορία μας, μια ανεκτίμητη πηγή πλούτου και πολιτισμού, ο χώρος και ο τρόπος που οι έλληνες ζουν και παλεύουν αιώνες τώρα. Είναι, για να υποκύψω στην ποίηση, το λευκό και το γαλάζιο της πατρίδας μας", είπε ο κ. Τσίπρας


Μιλώντας για το νομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως αν περάσει από τη Βουλή:

-«Όση έκταση θέλει κανείς θα την εκμεταλλεύεται, χωρίς όρια.
-Όση και όποια έκταση θέλει κανείς θα την αποκόπτει απ’ την κοινή χρήση, καταργώντας έτσι την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασης στις ακτές.
-Όπου δεν περισσεύει ικανή έκταση παράκτια ή παρόχθια προς εκμετάλλευση, θα επιτρέπεται το μπάζωμα της θάλασσας ώστε να μεγαλώσει το οικόπεδο.
-Και -προσέξτε τη διαστροφή το μπάζωμα θα μετριέται με τα κρεβάτια!
-Ο καθορισμός παραλίας δεν θα είναι υποχρεωτικός, δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα, ούτε θα έχει κάποιες ελάχιστες διαστάσεις.
-Οποιοδήποτε τετελεσμένο στον χώρο από πλευράς δόμησης, όχι απλώς θα νομιμοποιείται, αλλά θα αναγνωρίζεται και ως όριο που κατισχύει της οριοθέτησης του αιγιαλού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η έως τώρα κύρωση γραμμής αιγιαλού καλύπτει μόλις το 8% της ακτογραμμής των 15.000 χλμ».



Αναφερόμενος στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ο κ. Τσίπρας είπε πως «μιλούν συνήθως με μεγάλα λόγια για τη πατρίδα, αλλά είναι έτοιμοι να παραδώσουν δίχως δεύτερη σκέψη, τους πιο όμορφους τόπους αυτής της πατρίδας στην καταστροφή. Μιλούν επίσης πολύ για ανάπτυξη, αλλά κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών. Μιλούν πολύ για την τουριστική βιομηχανία, αλλά την απαξιώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, μετατρέποντας τις ακτές σε μπαζωμένα οικόπεδα».

Απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "Ιουλιανή επίθεση":

"Συνέβη και αυτό! Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη δεύτερη Ιουλιανή επίθεση κατάληψης των θερινών... ανακτόρων, επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί στη Βουλή και το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αγνοεί.

Επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή έχουμε αποκαλύψει και καταγγείλει: ότι στην  απεγνωσμένη προσπάθειά του να στήσει συμμαχίες και να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν.

Το σχέδιό του παραμένει το ίδιο:  να σώσει τον εαυτό του από την εσωκομματική αμφισβήτηση, προκαλώντας πολιτική ανωμαλία στη χώρα. Ευθύνη πλέον έχουν και όσοι τον βοηθούν να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.

Μετά τη «μάχη της ΔΕΗ» που την ξεκίνησε από τα βουνά του Αμυνταίου για να την εγκαταλείψει στο Κοινοβούλιο, τώρα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει …παραλία, ασχολούμενος με τους αιγιαλούς. Να είναι όμως βέβαιος ότι ο Ελληνικός λαός έχει ήδη πετάξει τα σχέδιά του στη θάλασσα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης