Ο Κουβέλης διέγραψε τον Ψαριανό από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Ο Κουβέλης διέγραψε τον Ψαριανό από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια αλλά ο Γρ.Ψαριανός έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες της Δημοκρατικής Αριστεράς

Ο Κουβέλης διέγραψε τον Ψαριανό από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ τέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γρηγόρης Ψαριανός, με απόφαση του Φώτη Κουβέλη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απόφασή του, με την οποία ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ", έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς»

«Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, ανακοίνωσε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στην επιστολή της προς τον Φώτη Κουβέλη η κυρία Μάρκου αναφερόταν σε μια «δυσάρεστη κατάσταση» στη ΔΗΜΑΡ που «επιβαρυνόταν καθημερινώς σχεδόν από τη λειτουργία ενός παλαιοκομματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού», κάνοντας λόγο για επιθέσεις σε βάρος της ίδιας.

Υποστήριζε, επίσης, ότι μετά την ήττα στις ευρωεκλογές διεξήχθη «διάλογος κωφών» με αποτέλεσμα «η ΔΗΜΑΡ να απομακρυνθεί τελικά από τον αρχικό αξιακό και πολιτικό της προορισμό και την ιδεολογική της ταυτότητα με αποτέλεσμα τουλάχιστον εγώ προσωπικά, να νιώθω ξένη και απομακρυσμένη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης