Στρατούλης για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ : Η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί

Στρατούλης για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ : Η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της»

Στρατούλης για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ : Η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί
«Επίθεση» στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για αντισυνταγματικό πραξικόπημα καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που «ντύθηκε στο χακί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της». 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στρατούλη έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που "ντύθηκε στο χακί" και με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της.

Η επιμονή της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας. 
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως το προωθούμενο οικονομικό, πολιτικό, αντικοινωνικό και αντι-αναπτυξιακό έγκλημα της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων, η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και η προώθηση της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μπορούν και πρέπει να γίνουν τα απόρθητα τείχη που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και την κυβερνητική μνημονιακή αντικοινωνική πολιτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης