«Γαλάζια» δυσφορία για την τροπολογία που επαναφέρει τους μισθούς των δικαστικών

«Γαλάζια» δυσφορία για την τροπολογία που επαναφέρει τους μισθούς των δικαστικών

Ήδη οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής και Θεόδωρος Σολδάτος έχουν προειδοποιήσει με επιστολή ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση 

«Γαλάζια» δυσφορία για την τροπολογία που επαναφέρει τους μισθούς των δικαστικών
Εν μέσω «γαλάζιας» δυσφορίας για την τροπολογία που επαναφέρει τους μισθούς και τα επιδόματα των δικαστικών σε προ κρίσης επίπεδα και τους επιστρέφει αναδρομικά όσα περικόπηκαν από τον Αύγουστο του 2012 ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και  Εποπτείας» στην Βουλή.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής και Θεόδωρος Σολδάτος έχουν προειδοποιήσει με επιστολή  ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση εάν δεν συνοδευτεί με ανάλογη διάταξη για την αποκατάσταση των μισθολογίων των ένστολων.

Στην ουσία οι βουλευτές δεν δυσφορούν με την επιστροφή των χρημάτων στους δικαστικούς, επισημαίνουν όμως ότι δημιουργείται κοινωνική αδικία όταν η κυβέρνηση δεν συμμορφώνει την πολιτική της με τις υπόλοιπες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Είναι ενδεικτικό ότι και ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε για το θέμα ότι «προφανώς δε μπορεί να εξαιρείται ένας κλάδος» υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος  να δημιουργηθούν κοινωνικές αντιπαλότητες. Ωστόσο σημείωσε πως οι δικαστικές αποφάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι.

Υπο αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα προχωρήσει σε πολιτική δήλωση με την οποία θα δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση του μισθολογίου των ένστολων (στην βάση της σχετικής δικαστικής απόφασης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης