Ανασχηματισμός: 23 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στη σημερινή ορκωμοσία

Ανασχηματισμός: 23 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στη σημερινή ορκωμοσία

Συνολικά 46 μέλη αριθμεί το νέο κυβερνητικό σχήμα - Δείτε τους αριθμητικούς συσχετισμούς της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ

Ανασχηματισμός: 23 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στη σημερινή ορκωμοσία
Συνολικά 46 μέλη (πέντε περισσότερα από εκείνη που ανακοινώθηκε το 2013, μετά τον ανασχηματισμού που ακολούθησε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ) αριθμεί η νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται στις 15:30 σήμερα.

Από αυτά τα 46 μέλη, που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, 32 προέρχονται από τη ΝΔ και 13 από το ΠΑΣΟΚ, ενώ «ουδέτερο» πρόσωπο κοινής αποδοχής και χωρίς κομματικά προσκόμματα θεωρείται ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Κλείσιμο
Αναλύοντας τη... γλώσσα των αριθμών, παρατηρούμε ότι από την κυβέρνηση βγήκαν 14 άτομα (11 από τη ΝΔ, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Στουρνάρας), μετακινήθηκαν τέσσερα (τρία από τη ΝΔ και ένα από το ΠΑΣΟΚ), ενώ ακλόνητοι στις θέσεις τους έμειναν 23 υπουργοί και υφυπουργοί (15 από τη ΝΔ και οκτώ από το ΠΑΣΟΚ).

Με αυτό το δεδομένο -ότι δηλαδή, 23 μέλη της κυβέρνησης δεν άλλαξαν χαρτοφυλάκια-, το μεσημέρι της Τρίτης θα ορκιστούν 23 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί (οι τέσσερις μετακινηθέντες και οι 19 νεοεισελθόντες).

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης