Μπαλτάκος: Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας για την Αριστερά

Μπαλτάκος: Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας για την Αριστερά

Θα «παραδώσουν τα όπλα», όπως το 1945 δηλώνει ο πρώην ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου και τάσσεται υπερ της διεύρυνσης της ΝΔ προς τα δεξιά

Μπαλτάκος: Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας για την Αριστερά
Την ανάγκη διεύρυνσης της ΝΔ προς τα δεξιά όπου υπάρχει ένα 16,5% του εκλογικού σώματος «να μας περιμένει» τονίζει με συνέντευξή του ο πρώην ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος αναφερόμενος στην αύξηση της δύναμης της Αριστεράς υποστηρίζει ότι «θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας».

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μπαλτάκος αναρωτιέται για την επανένωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας «Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;» προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα μπορούσε να επιστρέψει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου για την ενίσχυση της Κεντροδεξιάς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δηλώνει αντίθετος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί να προσφύγει η ΝΔ σε πρόωρες εκλογές ; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει «πως πρόκειται για ιστορική στιγμή αναμφισβήτητα. Πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη βουλή αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών . Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα «παραδώσουν τα όπλα» τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα» .

Μιλώντας, τέλος, για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι δεν τον εξέπληξε. «Γιατί να με εκπλήξει. Ο απομονωτισμός και η δαιμονοποίηση δεν απέδωσαν Όσοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές ματαίωσαν τον σκοπό που ήθελαν να υπηρετήσουν και εξυπηρέτησαν ουσιαστικά την ΧΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης