Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

Ως συνεργαζόμενος με την ΚΟ «ΠΑΣΟΚ-Ελιάς» - Τι απαντά για το μέλλον της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα»

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

Έτοιμος να ενσωματωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Ελιά εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα μετέφερε την πρόθεσή του με δηλώσεις του στο Βήμα δύο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές. Τον ίδιο δρόμο με τον κ. Λοβέρδο θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, και ο Χρήστος Αηδόνης που θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του κ. Λοβέρδου. Ωστόσο ο πρώην υπουργός δεν διευκρίνισε αν έχει αποφασίσει να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε.
Κλείσιμο

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν έχει καμία τέτοια πληροφορία.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για την επιστροφή στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, Μάρκου Μπόλαρη και Μίμη Ανδρουλάκη.

Θα παραμείνει στην ομάδα των Ανεξαρτήτων

Η συνεργασία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μετά την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται. Αυτό δεν σημαίνει πως οι δύο βουλευτές της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα θα ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Θα παραμείνουν στην ομάδα των ανεξαρτήτων της Βουλής και όπως λένε δεν θα κλείσουν τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Ωστόσο θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως συνεργαζόμενοι, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του προερχόμενου από τη Δημοκρατική Αριστερά  Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος ως συνεργαζόμενος συμμετείχε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λοβέρδος στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή Ανατροπή προϊδέασε για τις επόμενες κινήσεις του λέγοντας πως ο λαός με τις ευρωεκλογές έδωσε εντολή «να κάνουμε κάλεσμα κοινής πορείας στην κεντροαριστερά. Το κάλεσμα θα είναι συγκεκριμένο και θα αφορά την κεντροαριστερά. Υπάρχει προοπτική για 15% σε εθνικές εκλογές».

Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης που έχει ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ήδη από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης