Το ποσοστό-έκπληξη της «Ελιάς» κρίνει την κυβερνητική σταθερότητα

Το ποσοστό-έκπληξη της «Ελιάς» κρίνει την κυβερνητική σταθερότητα

Δεν τίθεται θέμα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου - Νίκος Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει εθνικές εκλογές» - Ψηλά ποσοστά περιμένουν στην «Ελιά» και στη ΧΑ - Τι περιμένουν ΚΚΕ, «Ποτάμι», ΑΝ.ΕΛ και ΔΗΜΑΡ

Το ποσοστό-έκπληξη της «Ελιάς» κρίνει την κυβερνητική σταθερότητα
Ψήφο υπέρ της πολιτικής σταθερότητας που συνοδεύεται, όμως, από ηχηρό καμπανάκι για τα κυβερνητικά κόμματα φαίνεται να έδωσαν οι ψηφοφόροι που προσήλθαν στις ευρωκάλπες, σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση των εκτιμήσεων που κάνουν τα επιτελεία των κομμάτων.

Κλείσιμο


Δεν υπάρχει κυβερνητική δυσαρμονία από το αποτέλεσμα των exit polls, τονίζουν κύκλοι της ΝΔ. Η διαφορά της τάξης των 3 μονάδων όπως φαινόταν και από τις δημοσκοπήσεις είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα εξετάσουν σοβαρά στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο όπως λένε στελέχη στη Συγγρού θα περιμενουν μέχρι το βράδυ όταν και θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών γιατί και την προηγούμενη Κυριακή ειχαν δωσει αποτελέσματα τα exit polls αλλά διαψεύστηκαν. Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν τα υψηλά ποσοστά της Ελιάς όπως εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, αντέδρασαν με συγρατημένη αισιοδοξία. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου κρατούν χαμηλούς τόνους μέχρι να υπάρξουν τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, συνομιλητές του κ. Βενιζέλου σημειώνουν πως φαίνεται να επιβεβαιώνεται το κάλεσμα προς όλες της δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν μαζί προς την κατεύθυνση της προοδευτικής σταθερότητας, δίνοντας ένα πρώτο σχόλιο για τα exit polls.

Στη ΝΔ επισημαίνουν πως παίρνουν το μήνυμα των πολιτών οι οποίοι φαίνεται πως έχουν κουραστεί από τα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο είναι κατηγορηματικοί πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα.
Κεδίκογλου: Δεν τίθεται θέμα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία

Μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διενέργειας πρόωρων εκλογών.

«Δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των ευρημάτων των exit polls από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Τι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου ελπίζουν το προβάδισμά τους από τη ΝΔ να ξεπεράσει το 3% και να προσεγγίζει τις τέσσερις μονάδες. 

Ψηλά ποσοστά περιμένουν στην «Ελιά» και στη ΧΑ που όλα δείχνουν ότι θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα «φλερτάροντας» με διψήφιο ποσοστό. 

Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με χαμηλότερα ποσοστά, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό και συνεπώς θα αναδειχθεί πέμπτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014. 

Ακόμη χαμηλότερα εκτιμάται ότι κινούνται οι Ανεξάρτητες Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά. Στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη προετοιμάζονται για μια μακρά νύχτα αφού οι εκτιμήσεις είναι ότι δύσκολα θα καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή. 


Αυτή την ώρα σε πολλά εκλογικά τμήματα της Αττικής παρατηρούνται ουρές από εκλογείς της τελευταίας στιγμής αφού πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά την πρωινή βόλτα σε πλατείες και παραλίες. 

Εφόσον πάντως επιβεβαιωθεί η εικόνα που δίνουν τα κομματικά επιτελεία, το συμπέρασμα των περισσότερων αναλυτών είναι ότι στο τέλος της νύχτας τα περισσότερα κόμματα, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, θα είναι ικανοποιημένοι από την έκβαση της εκλογικής μάχης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης