Σαμαράς προς ψηφοφόρους: Mην αφήσετε το ατύχημα να συμβεί

Σαμαράς προς ψηφοφόρους: Mην αφήσετε το ατύχημα να συμβεί

H αποχή και η χαλαρότητα φοβίζει το κυβερνητικό επιτελείο - Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει και υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών και φορολογική δικαιοσύνη

Σαμαράς προς ψηφοφόρους: Mην αφήσετε το ατύχημα να συμβεί
Με σκηρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που την συνδύασε με το δίλημμα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε χθες από το Σύνταγμα την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να βάλει ο ίδιος το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών είπε όμως καθαρά ότι σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές προκύπτουν από μόνες τους και γι αυτό άλλωστε ζήτησε από τους πολίτες να το αποτρέψουν.

Για τον πρωθυπουργό το βασικό δίλημμα είναι «σταθερότητα ή χάος». Ανέφερε χαρκακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό, για μιαν ακόμα φορά, την ψήφο του λαού μας, για να ρίξει την κυβέρνηση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Θέλετε να προκληθούν πρόωρες εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα; Εσείς θα αποφασίσετε! Σας έθεσα καθαρά τα διλήμματα της Κυριακής: Όλα τα διλήμματα: Θα πάει η χώρα μπροστά; Ή θα επιστρέψει στο κατώφλι της καταστροφής; Θα μείνουμε σε πορεία σταθερή; Ή θα αφήσουμε κάποιους να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές και να πάμε πίσω στην κρίση την οποία τώρα μόλις έχουμε ξεπεράσει; Θα αποδοκιμάσετε αυτούς που κρατάνε τη Χώρα πίσω; Ή θα τους βοηθήσετε να την πάνε ακόμα πιο πίσω;». Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους «νοικοκυραίους της χώρας», σε εκείνους που έχουν οικογένειες και παιδιά στους ανθώπους της δημιουργικής Ελλάδας. Έκανε απολογισμό της διετίας προβάλλοντας ότι «απέτρεψε την έξοδο από το ευρώ,  αποκατέστησε την αξιοπιστία και σταθεροποίησε την χώρα, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα». Τα επόμενα βήματα είναι η βιωσιμότητα του χρέους που θα κλείσει το Φθινόπωρο, και η πορεία στην ανάπυξη, η δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2018, η αύξηση του ΑΕΠ και η σταδιακή μείωση της φορολογίας όσο το επιτρέπει η δημοσιονομική σταθερότητα.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει και υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών και φορολογική δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί αλλαγές στον τομέα αυτό.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν μία επίδειξη αυτοπεποίθησης του πρωθυπουργού και συνάμα μία συναισθηματική έκκληση για συσπείρωση στην κομματική βάση. «Σταθείτε πλάι μου και μαζί μου» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόεμενος στους ψηφοφόρους του. Για το γαλάζιο επιτελείο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: από το «ακραίο» να επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά μέχρι το «μειοφηφικό» να κερδίσει η ΝΔ. Με τα στοιχεία από τις κυλιόμενες που είχαν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής θεωρούσαν ότι το πιο πιθανό είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά στο όριο του στατιστικού λάθους που θα είναι διαχειρίσιμη και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει. Βεβαίως αυτό έχει την προυπόθεση να αντέξει και η Ελιά για το οποίο όμως απέφευγαν να κάνουν κάθε σχόλιο. Εκτιμούν ότι το παιχνίδι θα παιχθεί στην αποχή και στη χαλαρότητα της ψήφου, δύο κακά τα οποία ξόρκισε ο πρωθυπουργός με τις τελευταίες του εμφανίσεις ζητώντας από τον κόσμο να πάει μαζικά στις κάλπες. Το κυβερνητικό επιτελείο πάντως επιμένει ότι το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχουν δύο κάλπες και ότι το πολιτικό συμπέρασμα θα βγει από την σύνθεση των δύο αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει όλες τις περιφέρειες λένε «τότε δεν θα μπορεί να προχωρήσει στο σχέδιό του για πολιτική ανωμαλία και ανατροπή της κυβέρνησης». Σε αυτό αποδίδουν άλλωστε και το «άνοιγμα της Κουμουνδούρου στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής το οποίο κατά την άποψή τους αποενοχοποιεί το ναζιστικό κόμμα και υπονομεύει το ηθικό υπόβαθρο της Αριστεράς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης