Κοντά στους αστυνομικούς που μάχονται κατά της λαθρομετανάστευσης ο Σαμαράς

Κοντά στους αστυνομικούς που μάχονται κατά της λαθρομετανάστευσης ο Σαμαράς

«Είμαστε δίπλα σας, γιατί αυτά τα οποία κάνετε, τα κάνετε με αυταπάρνηση, με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμό»

Κοντά στους αστυνομικούς που μάχονται κατά της λαθρομετανάστευσης ο Σαμαράς
«Είμαστε σε μια φάση, που η Ελλάδα από εδώ και πέρα θα πηγαίνει προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας που, μαζί με το λιμενικό, προστατεύουν τα σύνορα και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Κλείσιμο
Και πρόσθεσε: «Θέλω, γι' αυτό το λόγο, να πω ότι αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως και τις αντίξοες συνθήκες, με τους μεγάλους κινδύνους που πολλές φορές ελλοχεύουν στο έργο σας, και αναγνωρίζει το έργο αυτό. Και θέλω άλλη μια φορά εκ μέρους και των συναδέλφων μου όλων, να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι είμαστε δίπλα σας, γιατί αυτά τα οποία κάνετε, τα κάνετε με αυταπάρνηση, με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμό».

Ο διοικητής υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης, εκ μέρους των αστυνομικών, του απένειμε τιμητική πλακέτα, «προκειμένου να μας θυμάστε», όπως είπε χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και δήλωσε: «Είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει η ομορφιά. Κι εδώ είναι που συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, στα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα, στη δική μας την καινοτομία, με νέους τρόπους να τους δείχνουμε τα αρχαία μας, τους θησαυρούς μας».  

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι εντάχθηκε για συμβολικούς λόγους στο πρώτο ΕΣΠΑ και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους -πέρα και πάνω από κόμματα μιλάω- να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε. Και είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, που μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό επιτέλους, Ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα-βήμα, σταθερά. Χωρίς πολλά λόγια».

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης