Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής και Μπούκουρας

Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής και Μπούκουρας

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι - Θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας τους - Ειδικό σχέδιο μεταγωγής τους από τις φυλακές στη Βουλή αλλά και για τη μετακίνησή τους εντός του κτηρίου έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ


Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής και Μπούκουρας
Σε τηλεοπτικό σόου αναμένεται να μετατραπεί η μεταγωγή των προφυλακισμένων βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια επί της συζήτησης των νέων αιτήσεων άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Στην πράξη το κοινοβούλιο θα ζήσει για μια ακόμα φορά πρωτόγνωρες καταστάσεις που πυροδοτούν οι δικαστικές εξελίξεις για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πέραν αυτών, το γεγονός αναμένεται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα μέλη του φιλοναζιστικού μορφώματος προκειμένου να υποστηρίξουν ότι οι εναντίον τους διώξεις είναι πολιτικές.

Ηδη, ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία προανήγγειλε ότι «θα ζήσουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και της Δημοκρατίας. Θα έρθει ο συναγωνιστής μας Γιώργος Γερμενής και το όλο θέμα κυβέρνησης και Βουλής είναι αν θα έρθει με χειροπέδες ή όχι. Εμείς λέμε να τις φορά και εδώ στην ολομέλεια. Ούτως ή άλλως δέσμιοι είμαστε 10 εκατομμύρια πολίτες. Άλλος ένας ή δύο ή τρείς δεν «λέει» και τίποτα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη φρουρά του κοινοβουλίου έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο μεταγωγής των προφυλακισμένων από τις φυλακές στη Βουλή αλλά και για την μετακίνησή τους εντός του κτηρίου.
Κλείσιμο

Ειδικότερα, κλούβα της Αστυνομίας θα φέρει τους κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Ναυπλίου αντίστοιχα έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής όπου και θα τους παραλάβουν, χωρίς χειροπέδες, οι άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου οι οποίοι θα τους συνοδεύουν παντού εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι και πιθανότατα το λόγο θα ζητήσουν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης