Λαϊκές: Ο Χατζηδάκης τα αλλάζει όλα, εκτός από την κλήρωση

Λαϊκές: Ο Χατζηδάκης τα αλλάζει όλα, εκτός από την κλήρωση

Παραμένει «αγκάθι» το ζήτημα που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τον συγκεκριμένο κλάδο

Λαϊκές: Ο Χατζηδάκης τα αλλάζει όλα, εκτός από την κλήρωση
Αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να αρθούν οι κοινοβουλευτικές και επαγγελματικές αντιδράσεις.

Πάντως, ο υπουργός δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα της κλήρωσης βάσει της οποίας θα στήνουν τους πάγκους τους οι έμποροι των λαϊκών αγορών, ζήτημα που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης  σημείωσε ότι με τις νομοθετικές βελτιώσεις «καθίσταται σαφές ότι δεν μειώνεται ο αριθμός των αδειών στις λαϊκές αγορές» και πρόσθεσε «αναφορικά με την κλήρωση, αυτή θα γίνει μια φορά τον Ιανουάριο του 2015 και στην συνέχεια θα έχουμε το σύστημα της κυκλικότητας ανα έτος. Από την στιγμή που θα γίνει διαχωρισμός εμπόρων και παραγωγών πρέπει οι θέσεις να κατανεμηθούν εξαρχής με διαφάνεια».

Πέραν αυτού, ο υπουργός προχώρησε σε «ελάφρυνση» των προστίμων, σημειώνοντας ότι «η αρχική διάταξη προέβλεπε ότι σε περίπτωση μη κατοχής αδείας θα υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, απέλαση και φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους. Με την αλλαγή προβλέπεται μόνο φυλάκιση 6 μηνών».

Τέλος, αύξησε την διάρκεια των εμποροπανήγυρων σε 5 ημέρες από 3 και σε 10 ημέρες για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πάσχα.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης