Γερμανικός Τύπος: «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η νέα φίλη της Ελλάδας»

Γερμανικός Τύπος: «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η νέα φίλη της Ελλάδας»

Η Αθήνα αποδεικνύει πως οι ψευδαισθήσεις των Παρισίων και της Ρώμης πως θα καταφέρουν να επανέλθουν στην ανάπτυξη χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κατέρρευσαν, γράφει η «Frankfurter Allgemeine»

Γερμανικός Τύπος: «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η νέα φίλη της Ελλάδας»
 Πρώτη είδηση στα περισσότερα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης αποτελεί η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και η στήριξη που προσφέρει στην ελληνική πλευρά. Τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία αναφέρονται με διθυραμβικά σχόλια στην «εξαιρετική πρόοδο» της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως η δεύτερη επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα δεν θυμίζει σε τίποτε το κλίμα της πρώτης της επίσκεψης, όπου κυριαρχούσε η αντιγερμανική ρητορική στην Ελλάδα.

«Η ΄Άνγκελα Μέρκελ είναι η νέα φίλη της Ελλάδας» υποστηρίζει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα »Die Zeit» στο σχετικό της δημοσίευμα όπου αναφέρει πως η Καγκελάριος της Γερμανίας έχει μόνο θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο κλίμα και η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine» η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Το ελληνικό στοίχημα» κάνει λόγο για τις εξαιρετικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες αποδεικνύουν πως οι ψευδαισθήσεις των Παρισίων και της Ρώμης πως θα καταφέρουν να επανέλθουν στην ανάπτυξη χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κατέρρευσαν.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Die Welt» αναφέρεται στην πολιτική στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και οι δύο ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα, εν όψει των ευρωεκλογών, όπου οι λεγόμενες ευρωφοβικές δυνάμεις αναμένεται να αυξήσουν την επιρροή τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης