Γλέζος: Αυτά θα έλεγα στη Μέρκελ αν την συναντούσα

Γλέζος: Αυτά θα έλεγα στη Μέρκελ αν την συναντούσα

«Δεν τους πιάνουμε εμείς από το λαιμό τους Γερμανούς αλλά τους λέμε ελάτε να τα συζητήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων αναφερόμενος στα «χρέη» της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Γλέζος: Αυτά θα έλεγα στη Μέρκελ αν την συναντούσα
Τα επιχείρηματα που θα παρουσίαζε στην Άγκελα Μέρκελ αν την συναντούσε ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων της Βουλής ανέπτυξε ο πρόεδρος της Μανώλης Γλέζος.

Αφού αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί το γερμανικό λαό ένοχο για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ προσθέτοντας ότι «θέλουμε τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς» που, όπως είπε, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους παραστάτες για την πραγματική ένωση των ευρωπαϊκών λαών, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι οι Γερμανοί οφείλουν να πληρώσουν για όσα έκαναν οι Ναζί.

Κλείσιμο
«Αυτά είναι καθαρά πράγματα, τα οποία διατύπωσα στον πρόεδρο της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας και ζήτησα να συμβάλει, προκειμένου να γίνει συνάντηση με την καγκελάριο» συνέχισε ο κ. Γλέζος επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα θα λυθεί μόνο όταν υπογραφεί συνθήκη ειρήνης ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα καθώς τότε το Βερολίνο θα υποχρεωθεί άμεσα να καταβάλει αποζημιώσεις επειδή «και το Γ΄ Ράιχ και η γερμανική κυβέρνηση είναι νομότυπες».

«Δεν τους πιάνουμε εμείς από το λαιμό τους Γερμανούς αλλά τους λέμε ελάτε να τα συζητήσουμε» συνέχισε ο Μανώλης Γλέζος ορίζοντας σε τρία επίπεδα τα «χρέη» της Γερμανίας προς την Ελλάδα: οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στην Ελλάδα στην Κατοχή, το κατοχικό δάνειο και η επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τέλος γιατί δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι σήμερα, ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν θέσει το θέμα περιμένοντας επί δεκαετίες «τις κατάλληλες συγκυρίες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης