Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για το τρομοκρατικό χτύπημα

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για το τρομοκρατικό χτύπημα

Κεδίκογλου: «Δεν θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους» - Άδωνις: Φαίνεται ο πανικός όσων θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά δεν θα τα καταφέρουν

Media around the world broadcast the terrorist attack
Αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο-βόμβα των 75 κιλών εκρηκτικών.

Αναλυτικά, θέση για την τρομακτική έκρηξη πήρε νωρίς το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου
Κλείσιμο
.

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δεν θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους. Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ίσως χρειάζεται περισσότερη προσοχή και διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων».

Το δικό του μήνυμα έστειλε για το αυτοκίνητο-βόμβα  έστειλε και ο Άδωνις Γεωργιάδης


Ο υπουργός Υγείας τόνισε -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter-  ότι φαίνεται ο πανικός όσων θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά δεν θα τα καταφέρουν.

«Ο πανικός όσων θέλουν να βρεθεί η Ελλάδα εκτός € έκδηλος. Πριν το βίντεο, τώρα η βόμβα. Δεν θα τα καταφέρουν! Η Ελλάς πέτυχε! Πάμε μπροστά!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα εγκλωβισμένη.

«Το να βάλεις εκρηκτικά την ημέρα που ανοίγει το βιβλίο προσφορών, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να βγει έξω, που γίνεται η πρώτη ουσιαστική κίνηση για να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα, την ώρα που η Ελλάδα δηλαδή προσπαθεί να φύγει εμπρός, αυτή η κίνηση τι στόχο μπορεί να έχει; Να τρομάξει κάποιους;», είπε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουν την τρομοκρατία και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα καταδίκασε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει, με κάθε τρόπο και μέσο, την ασφάλεια όλων των πολιτών. «Γιατί, όσο κι αν θέλουν κάποιοι, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Δεκέμβριο του 2008, η Αθήνα βίωσε το πραγματικό πρόσωπο της καταστροφής και της τρομοκρατίας. Σήμερα το πρωί, μία πράξη τρομοκρατίας ξυπνάει αντίστοιχες μνήμες και θλιβερές εικόνες στην πόλη των Αθηναίων», επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης.

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ – Συγχέουν το χτύπημα με την επίσκεψη Μέρκελ τα γερμανικά μέσα

Στο μεταξύ, τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Αθήνας. Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 05:55 στην Αμερικής, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος, που συντάραξε την πρωτεύουσα, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ.

Reuters, Wall Street Journal, Telegraph, Guardian, Associated Press, Russia Today και Huffington Post είναι μόνο μερικά από τα Μέσα τα οποία μετέδωσαν την είδηση ως έκτακτη επικαιρότητα.

Με την τρομοκρατική επίθεση, επίσης, ασχολήθηκαν εκτενώς και τα γερμανικά μέσα. Δεδομένου ότι η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται αύριο, Παρασκευή, τη χώρα μας, τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στο συσχετισμό της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα με το χτύπημα.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που μετέδωσε αρχικά την είδηση η Handelsblatt. «Πριν από την επίσκεψη Μέρκελ: Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην ελληνική κεντρική τράπεζα».

Δείτε μερικά δημοσιεύματα: 

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης