Τη Δευτέρα καταθέτει ο Τάκης Μπαλτάκος

Τη Δευτέρα καταθέτει ο Τάκης Μπαλτάκος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τον Ηλία Κασιδιάρη δεν μπορεί να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, επομένως και η σύλληψή του

Τη Δευτέρα καταθέτει ο Τάκης Μπαλτάκος
Με στόχο να διαπιστωθεί εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει διαπράξει το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων η προϊσταμένη της εισαγγελίας των Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διερευνήσει η εισαγγελέας, κυρία Καλλιόπη Νταγιάντα κλήθηκε την προσεχή Δευτέρα 7 Απριλίου τελικά (αρχικά είχε ανακοινωθεί την Τρίτη) ως μάρτυρας και ο παραιτηθείς πλέον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκόπησε τη συνομιλία του μαζί του και στη συνέχεια έδωσε το σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα, προφανώς χωρίς την έγκριση του πρώτου.

Κλείσιμο
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τον Ηλία Κασιδιάρη δεν μπορεί να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, επομένως και η σύλληψή του. 

Και αυτό διότι, σύμφωνα με νομικές πηγές, ο Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποίησε το βίντεο ως αποδεικτικό μέσο στην εις βάρος του διαδικασία και αυτό καθιστά μη αυτόφωρη την πράξη του. 

Η έρευνα που διέταξε η κυρία Φάκου έχει τον χαρακτήρα της επείγουσας και θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης