Στην Ολομέλεια οι άρσεις ασυλιών Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου, Κουκούτση και Κασιδιάρη

Στην Ολομέλεια οι άρσεις ασυλιών Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου, Κουκούτση και Κασιδιάρη

Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν και οι αιτήσεις της Δικαιοσύνης για τις άρσεις ασυλιών και των υπολοίπων βουλευτών

Στην Ολομέλεια οι άρσεις ασυλιών Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου, Κουκούτση και Κασιδιάρη
Στην Δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να στείλει σήμερα η Ολομέλεια τέσσερις, από συνολικά 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση,  ζητούν την άρση της ασυλίας τους.

Πρόκειται για τους Μιχαήλ Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση ενώ απόφαση θα ληφθεί και για τον Ηλία Κασσιδιάρη για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας έχουν ήδη τοποθετηθεί υπερ της άρσης ασυλίας των βουλευτών προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό και την στάση των κομμάτων κατά την αυριανή τελική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δηλώσουν πιθανότατα «Παρών» ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταψηφίσουν.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν και οι αιτήσεις της Δικαιοσύνης για τις άρσεις ασυλιών και των υπολοίπων βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος. Την ίδια ώρα όμως οι νομικές υπηρεσίες της Βουλής προβληματίζονται για πιθανή αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας από τη Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση που οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν καταφέρουν να παραστούν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή στην Ολομέλεια, όταν θα συζητηθούν οι δικές τους αιτήσεις άρσης. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στο βουλευτή, στον οποίο αφορά η αίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τη νομική υπηρεσία της Βουλής γνωμοδότηση επι του συγκεκριμένου ζητήματος, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

 

Διαφοροποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, κατά την ψηφοφορία αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ήδη ορισμένοι βουλευτές έχουν εκφράσει ισχυρές πολιτικές και νομικές ενστάσεις.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι Μανώλης Γλέζος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται να επαναειπωθούν από ηγετικά στελέχη όπως ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης οι καταγγελίες κατά της κυβέρνησης περι «μεθοδευμένων διώξεων κατά της Χ.Α.».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης