Σενάρια για τρίτη αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Σενάρια για τρίτη αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ποια βουλευτή «φωτογραφίζει» η ηγεσία του κόμματος - Τι απαντά η ίδια

Σενάρια για τρίτη αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Νέες ισχυρές εσωτερικές αναταράξεις ταλαιπωρούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την απρόσμενη αποχώρηση των δραστήριων βουλευτών Κώστα Γιοβανόπουλου και Χρυσούλας Γιαταγάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κόμματος αναμένει και νέα ανεξαρτητοποίηση με τις υποψίες των περισσοτέρων να εστιάζουν στην κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου. Ωστόσο από το γραφείο της κ. Ξουλίδου, η σχετική φημολογία διαψεύδεται και η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από το κόμμα. Διαψεύδει δε ότι δεν προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή της η κ. Ξουλίδου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι καλοπληρωτές ορισμένων ΜΕΣΩΝ να σταματήσουν να λασπολογούν και να σπιλώνουν βουλευτές που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα ψευδώς μεταδίδονται. Τους προκαλώ να ελέγξουν τις «πηγές» τους, γιατί εμένα ποτέ δεν με ρώτησαν, ως όφειλαν να κάνουν.
Δεν εκβιάζομαι και δεν απειλούμαι από κανέναν. Δηλώνω πως παραμένω πιστή στην Ιδρυτική Διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στον αγώνα που δίνουμε μαζί με τον Πάνο Καμμένο, δίνω λόγο στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν και συνεχίζω να υπηρετώ την πατρίδα μου και την πίστη μου από τον τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που μου ανατέθηκε -ύψιστη τιμή για μένα. Για την ιστορία και για να διαλυθεί κάθε υπόνοια, σας ενημερώνω ότι συμμετείχα, όπως ΠΑΝΤΑ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πιστή στο καθήκον μου και στο Κίνημα
».

Κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο σημειώνουν ότι οι αποχωρήσαντες βουλευτές «συγκροτούν την “ομάδα Νταβρή”». Πρόκειται για τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Γ. Νταβρή που αποχώρησε πριν από περίπου 2,5 μήνες από τους Αν.Ελ.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή υποστήριξε πως «η ομάδα που έφυγε με αρχηγό τον κ. Νταβρή υπονόμευε το κίνημα με μεθοδεύσεις και υπόγειες διαδικασίες και προσπαθούσε να ευνουχίσει με κάθε τρόπο όσους ασκούσαμε αντιπολιτευτικό έργο».

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι το πρώτο χτύπημα της «ομάδας Νταβρή» ήταν επιστολή που είχαν στείλει 7 βουλευτές του κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο με την οποία ενημέρωναν τον κ. Καμμένο ότι δεν θα προσέρχονταν στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ζητώντας παράλληλα σύγκληση της ΚΟ. Την επιστολή υπόγραφαν τότε οι: Γ. Νταβρής. Κ. Γιοβανόπουλος, Χρ. Γιαταγάνα, Στ. Ξουλίδου, Μαρ. Χρυσοβελώνη, Β. Καπερνάρος και Π. Χαϊκάλης ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη ομάδα «εκβίαζε» τον κ. Καμμένου προκειμένου αυτός να διαγράψει την κα. Ρ. Μακρή.

Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλος: Γιατί αποχωρήσαμε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες

Πάντως, από την πλευρά τους οι Γιοβανόπουλος – Γιαταγάνα με κοινή επιστολή εξηγούν τους λόγους της αποχώρησης τους. Σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα» και υποστηρίζουν σε άλλο σημείο πως «Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κάνει λόγο για αποστασία που «αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται». «μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται» αναφέρει το κόμμα επισημαίνοντας ότι δεν «εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».

Αλληλοκαρφώματα

Πέραν αυτών, η ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών προκάλεσε και νέο γύρο αλληλοκαρφωμάτων αποδεικνύοντας ότι η ΚΟ των Αν.Ελ. δεν είχε αποκτήσει ποτέ ισχυρή ομοιογένεια.

Ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης απαντώντας σε δημοσιογράφους επέκρινε την ενέργεια των δύο πρώην «συντρόφων» του λέγοντας: «αν δεν ήταν ο Πάνος Καμμμένος θα μας ήξερε μόνο η μάνα μας και μερικοί φίλοι μας. Θα ήμασταν στο μηδέν».

Η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη σημείωσε: «Πραγματικά δεν κατανοώ τι εννοούν οι συνάδελφοι με την «πορεία προς το φως» την οποία υποτίθεται πως συνεχίζουν… Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους να σας εξηγήσουν. Οφείλουν άλλωστε δημόσια και με σαφήνεια να δικαιολογήσουν γιατί αρνούνται να παραδώσουν τις έδρες τους. Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν πρέπει να μένει κολλημένος σε μια καρέκλα, ιδιαίτερα όταν είναι δανεική… Εγώ θα σας πω χωρίς αοριστολογίες και μισόλογα τι λένε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς στην πολιτική θέλουμε ειλικρινείς και καθαρές κουβέντες. Και πάνω από όλα θέλουμε ειλικρινείς πολιτικούς».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Γιώργος Νταβρής – τον οποίο οι Αν.Ελ. χαρακτηρίζουν «ρίψασπι» - απαντά στο twitter: «ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΑΧΑΡΙΣΤΟ" ΚΑΙ ΤΑ "ΕΡΠΕΤΑ" ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ...! ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΒΡΕ..? ΟΤΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ, ΠΑΡΑ ΔΟΡΥ ΜΕ ΦΩΤΙΑ..??!!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης