Ενθουσιασμένος με την Ακρόπολη και τον... ταραμά ο Γκάουκ

Ενθουσιασμένος με την Ακρόπολη και τον... ταραμά ο Γκάουκ

Ποια εδέσματα κέρασε ο Μεϊμαράκης τον γερμανό πρόεδρο - Τι συζήτησαν στο τραπέζι

Ενθουσιασμένος με την Ακρόπολη και τον... ταραμά ο Γκάουκ
Ταραμά, μελιτζανοσαλάτα και χταποδάκι φίλεψε τον γερμανό πρόεδρο ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οπως γράφει ο Βηματοδότης, το τραπέζι στον Διόνυσο στήθηκε σαρακοστιανό λόγω ημερών: το πρώτο πιάτο ήταν λευκή ταραμοσαλάτα και ενθουσίασε τον κ. Γκάουκ που ήθελε να μάθει περισσότερα για το πώς παρασκευάζεται. Το δεύτερο πιάτο ήταν μελιτζανοσαλάτα, για να ακολουθήσει ένα χταποδάκι, καλοψημένο στα κάρβουνα. Ως κύριο πιάτο σερβιρίστηκε λαβράκι ψητό συνοδευόμενο από χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο κρεμμύδι και λευκό κρασί.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Γκάουκ στο τραπέζι είπε στους συνδαιτυμόνες του: «Ξέρετε, λένε ότι η Ευρώπη χτίστηκε πάνω σε τρεις λόφους. Στον λόφο της Ακροπόλεως, στον λόφο της Ρώμης με το Καπιτώλιο και στον λόφο του Γολγοθά». Ο ίδιος έμεινε εκστασιασμένος από την επίσκεψή του στην Παρθενώνα: «Μείναμε εκεί για 45 λεπτά, ήθελα να έμενα εκεί επί δύο ώρες».

Ο  βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της ελληνογερμανικής φιλίας κ. Χρ. Κέλλας που βρισκόταν στο τραπέζι τον προσκάλεσε να έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές: «Θα το ήθελα, αλλά να έρθω ως τουρίστας» απάντησε ο κ. Γκάουκ και ήταν τέτοια η οικειότητα που αναπτύχθηκε στο τραπέζι στον Διόνυσο που το πρωτόκολλο πήγε περίπατο: «Να μας έρθετε με το... σορτσάκι» του είπε ο κ. Κέλλας σε άψογα γερμανικά.


Κλείσιμο













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης