Διαφωνεί ο Χαρακόπουλος με τις αλλαγές που θέλει η Τρόικα στο γάλα

Διαφωνεί ο Χαρακόπουλος με τις αλλαγές που θέλει η Τρόικα στο γάλα

«Η υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ για γάλα, γιαούρτι και ελαιόλαδο», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει συνέπειες στους παραγωγούς χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τους καταναλωτές

Διαφωνεί ο Χαρακόπουλος με τις αλλαγές που θέλει η Τρόικα στο γάλα
Την κάθετη αντίθεσή του στις προτάσεις στις προτεινόμενες ρυθμίσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά από συνάντηση με Ελληνες αγελαδοτρόφους.  Αφησε δε να εννοηθεί ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους.

Αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος:

 «Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προτάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, διατυπώσαμε τη στέρεη επιχειρηματολογία μας για τις συνέπειες που θα έχει η υιοθέτησή τους στην πρωτογενή μας παραγωγή, χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τους καταναλωτές.
Κλείσιμο

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει πειστικές απαντήσεις. Αντιθέτως, ακούμε διάφορα παραπλανητικά, έως φαιδρά, για εμφιαλωμένο γάλα ημέρας. Αναμένουμε στο ακουστικό μας. Ελπίζω να επικρατήσει η λογική».

 Σε ερώτηση για το αν η Τρόικα επιμείνει ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε:

«Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι ξέρω να αγωνίζομαι με επιμονή όταν πιστεύω ότι έχω δίκιο».

Αγελαδοτρόφοι: Θα αφανιστούμε αν επιμηκυνθεί η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος


Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας, στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, έκαναν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, την οποία οι ίδιοι χαρακτήρισαν αδιέξοδη. Οι αγελαδοτρόφοι ζήτησαν από τον κ. Σκορδά να «παγώσει» το θέμα και να συσταθεί ομάδα εργασίας, έργο της οποίας θα είναι να εξετάσει αν χρειάζονται και σε ποιους τομείς, αλλαγές στην αγορά γάλακτος.

«Είχαμε ένα πρώτο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στη σκόνη γάλακτος και στο να επιτραπεί η χρήση της σε γιαούρτια και τυριά. Ο κ. Σκορδάς μας είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Παναγιώτης Πεβερέτος.

«Από τη συνάντηση αποκομίσαμε την εντύπωση πως δεν είναι θέμα τρόικας η επιχειρούμενη επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος, αλλά του υπουργείου», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας Αθανάσιος Βασιλέκας, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μεθόδευση που αποβλέπει στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης