Βενιζέλος: Να παραμείνουμε ψύχραιμοι στο όνομα της ειρήνης

Βενιζέλος: Να παραμείνουμε ψύχραιμοι στο όνομα της ειρήνης

Ο ΥΠΕΞ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ένωσης - Απάντηση για τις τοποθετήσεις των κομμάτων σχετικά με τυην επίσκεψή του στην Ουκρανία

Βενιζέλος: Να παραμείνουμε ψύχραιμοι στο όνομα της ειρήνης
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ουκρανία, μετέβη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει, σήμερα, Δευτέρα, στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ένωσης και να ενημερώσει τους ομολόγους του, για τις επαφές του στην Ουκρανία.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο συνέστησε ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις: «Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και παραγωγικοί για να ξεπεράσουμε την κατάσταση, πάντα εις το όνομα της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Αναμένουμε μία ξεκάθαρη και ισχυρή ευρωπαϊκή θέση, η οποία παράλληλα θα είναι και υλοποιήσιμη», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Κλείσιμο



Την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία.

Παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας «να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία».

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Ουκρανία. Σ' αυτήν επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την κοινή γραμμή που ακολουθούν και «θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών», ενώ γίνεται αναφορά και στο ότι τα δύο κόμματα διαμαρτύρονταν που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν πήγε στους ομογενείς της Ουκρανίας, ενώ όταν τους επισκέφτηκε, διαμαρτύρονταν και πάλι, αυτή τη φορά που πήγε στην Ουκρανία!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ  και η «Χρυσή Αυγή» ισχυριζόντουσαν  ότι η Kυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση απο την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Χθες  που ο Αντιπρόεδρος της  Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε  τον Ελληνισμό της Μαριούπολης για να μεταφέρει την στήριξη και την μέριμνα όχι  μόνο τη Κυβέρνησης αλλά όλου του Ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας Υπουργός των  Εξωτερικών  επισκέπτεται την Ουκρανία!

Με την ίδια άνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική  κρίση  - χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς  συσχετισμοί - μόλις ο κ.Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους!

Θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί απο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και  όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο! Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές.

Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα.

Η δική μας αντίληψη είναι τελείως διαφορετική  και επιτρέπει στην Ελλάδα να μετέχει αξιόπιστα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό  γίγνεσθαι, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.

Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές  μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης