Σαμαράς προς δικαστικούς: Για τα αναδρομικά, αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Σαμαράς προς δικαστικούς: Για τα αναδρομικά, αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε μεν την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά σε αόριστη βάση, χωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος

Σαμαράς προς δικαστικούς: Για τα αναδρομικά, αναμείνατε στο ακουστικό σας...
Ναι μεν οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά για τις αποφάσεις του Μισθοδικείου, με τις οποίες προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, πρέπει «να αναμένετε στο ακουστικό σας».

Αυτό ήταν το «δια ταύτα» της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά δέχθηκε στη συνέχεια τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι οποίοι από την πλευρά τους έθεσαν τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τις γραμματείες των δικαστηρίων.

Κλείσιμο
Και οι δύο συναντήσεις έγιναν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ στη συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους παραβρέθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων, τέθηκαν στο τραπέζι θεσμικά αιτήματα του κλάδου, αλλά και οικονομικά.         

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εκδήλωσε μεν την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά σε αόριστη βάση, χωρίς να προσδιοριστεί, έστω στο ελάχιστο, ο χρόνος.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκε ότι έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 και από το πλεόνασμα (αν υπάρξει) δεν θα μπορεί να δοθεί η επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Ακόμη, τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης  απονομής της.

Από την πλευρά της ΟΔΥΕ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η μηχανογράφηση των δικαστηρίων, κ.λπ.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις, ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

Από την πλευρά του Μαξίμου, ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης  απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων.

Την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της κ. Λάμπρος Χανδρινός, ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Λιάτσος, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Λυμπερόπουλος και ο ταμίας κ. Άρης Παρούτογλου.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών υπαλλήλων, είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης