Ποιος είναι ο Άλεξ Ρόντος

Ποιος είναι ο Άλεξ Ρόντος

Το προφίλ του πρώην στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου – Τα χρόνια που ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, ο Άλεξ Ρόντος είναι από τους ανθρώπους που κανείς λατρεύει να μισεί

Ποιος είναι ο Άλεξ Ρόντος
Από τα πρόσωπα που αίφνης “εισέβαλλαν” εκ νέου στην επικαιρότητα, με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση που είχε ως ειδικότερο αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών και φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο - κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004 – με 9 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του υπουργείου Εξωτερικών για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.

Ο κ. Ρόντος απασχόλησε την εγχώρια επικαιρότητα όταν βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο που ο τελευταίος είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι τότε είχε μια μακρά διαδρομή, αρχής γενομένης από την Τανζανία όπου γεννήθηκε. Σπούδασε Ιστορία στην Οξφόρδη, αρχικώς εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Αφρική, εκεί όπου στη συνέχεια ασχολήθηκε για πρώτη φορα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Αιθιοπία, στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο και στον Λίβανο. Για ένα διάστηγμα εργάστηκε και ως σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Κλείσιμο
Το 1992 βρέθηκε στην Αμερική, στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, ο οποίος τον έχρισε επικεφαλής της πρώτης ανθρωπιστικής ΜΚΟ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Ιnternational Οrthodox Christian Charity (ΙΟCC).

Το 1998 συνόδευσε στην Αθήνα τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνικού, Άντριου Άνθενς για να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους Έλληνες ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας. Τότε γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν αναπληρωτής του Θεόδωρου Πάγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και μετά την υπόθεση Οτσαλάν, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών, ο Άλεξ Ρόντος βρέθηκε στο πλευρό του. Ανέλαβε την Υπηρεσία Αναπτυξιακής Συνεργασίας και ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Επί των ημερών του η ΥΔΑΣ «ήταν πανίσχυρη και είχε στη διάθεσή της πολλά χρήματα, ακόμη και από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου».

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Ρόντος έχει απασχοληθεί ως σύμβουλος σε διάφορες χώρες με τελευταία 'στάση' του τον διορισμό του, τον περασμένο Δεκέμβριο, από την ίδια την Επίτροπο για την Εξωτερική Πολιτική, Κάθριν Άστον, ως ειδικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Νότιο Σουδάν με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης