ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις γυναίκες που διεκδικούν τις περιφέρειες Αθήνας, Θεσσαλίας και Ηπείρου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις γυναίκες που διεκδικούν τις περιφέρειες Αθήνας, Θεσσαλίας και Ηπείρου

Ρένα Δούρου, Ηρώ Διώτη και Όλγα Γεροβασίλη θα δώσουν τη μάχη των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις γυναίκες που διεκδικούν τις περιφέρειες Αθήνας, Θεσσαλίας και Ηπείρου
Το όνομα της Ρένας Δούρου έπεσε από νωρίς στο τραπέζι των συζητήσεων για τις υποψηφιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι περισσότεροι την έβλεπαν να κατευθύνεται στο Δήμο της Αθήνας και πολύ εξεπλάγησαν με την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Αττικής. Η κα Δούρου είναι επικεφαλής στον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και ελεί συγγράψει το βιβλίου " η απόλαυση του εθνικισμού". Αυτή την εποχή δουλεύει ένα νέο βιβλίο με αντικείμενο τη ζωή και τη δράση του Μανώλη Γλέζου. Μιλάει τέσσερις γλώσσες. Την συνδέει στενή φιλία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ηρώ Διώτη ανήκε στη μικρή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του 2009. Θεωρείται πρόσωπο πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι χαμηλών τόνων. Έχει γεννηθεί το 1979, έχει μεγαλώσει στη Λάρισα και έχει σπουδάσει στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι από τις πιο κομψές παρουσίες της Βουλής. Σίγουρα συγκαταλέγεται στις πιο εργατικές βουλευτίνες, αφού η παρουσία της στο Κοινοβούλιο είναι συχνή. Έχει σπουδάσει στην Ιατρική Αθηνών και μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως ακτινολόγος.  Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και μέχρι την εκλογή της στις 6 Μαΐου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν επικεφαλής της εκλεγμένης δημοτικής ομάδας, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μέλος του Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και μέλος της ΠΕΔ Ηπείρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης