To ψευδοκράτος ζητά από τους τουρκοκύπριους να «σνομπάρουν» τις Ευρωεκλογές

To ψευδοκράτος ζητά από τους τουρκοκύπριους να «σνομπάρουν» τις Ευρωεκλογές

Και ζητά την εκλογή Τουρκοκυπρίων εκπροσώπων από τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους

To ψευδοκράτος ζητά από τους τουρκοκύπριους να «σνομπάρουν» τις Ευρωεκλογές
«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές του Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της εκπροσώπησης των Τουρκοκυπρίων σ' αυτές τις εκλογές.

Το «υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους» ανέφερε ότι εδώ και χρόνια διεξάγει αγώνα για την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι το θέμα, στο οποίο συμφωνούν όλα τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα συμφωνούν και δεν θα κάνουν παραχωρήσεις, είναι η εκλογή Τουρκοκυπρίων εκπροσώπων από τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους.

Κλείσιμο
Οι δύο «λαοί», όπως αναφέρεται, ψήφιζαν πάντα με ξεχωριστούς εκλογικούς καταλόγους και υποψηφίους και «αυτό αποτέλεσε ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία του Συντάγματος του 1960». Οι Τουρκοκύπριοι, προστίθεται στη γραπτή ανακοίνωση, θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον τρόπο που εκπροσωπούνται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρεται, είναι «μόνο για παράσταση» και αποσκοπούν στο να εξουδετερώσουν τις πιέσεις που ασκούνται και «να υποβαθμίσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ως κοινότητα σε ατομικά».

Υποστηρίζεται δε ότι ο «λαός», δεν θα στηρίξει τα μέτρα αυτά, ούτε και ρυθμίσεις που βλάπτουν τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προς την κατεύθυνση της προβολής της θέλησής τους σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης