Μητρόπουλος: Να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους η απόφαση του ΣτΕ

Μητρόπουλος: Να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους η απόφαση του ΣτΕ

«Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα εγκαινιάσει μια νέα θεώρηση της δικαστικής λειτουργίας για τους μισθούς και συντάξεις όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, βγάζοντας σταδιακά αντισυνταγματικούς όλους τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους που μέλλουν να εφαρμοστούν για πολλές γενεές εργαζομένων»

Μητρόπουλος: Να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους η απόφαση του ΣτΕ
Την επέκταση της απόφασης του ΣτΕ για τους ένστολους και σε όλους τους άλλους κλάδους του ειδικού μισθολογίου ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Εξάλλου, η απόφαση αυτή δε θίγει τη συνεχιζόμενη ραγδαία μείωση των μισθών και ημερομισθίων του υπόλοιπου δημοσίου και βεβαίως του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, όπου εξακολουθεί να εφαρμόζεται η δραστική μείωση μισθών και συντάξεων σύμφωνα με τη «ρήτρα της συγκρίσιμης ανταγωνιστικής υποτίμησης με τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία), όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο (Νόμος 4046/12)» αναφέρει.

Κλείσιμο
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ελπίδα η απόφαση αυτή να «εγκαινιάσει μια νέα θεώρηση της δικαστικής λειτουργίας για τους μισθούς και συντάξεις όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, βγάζοντας σταδιακά αντισυνταγματικούς όλους τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους που μέλλουν να εφαρμοστούν για πολλές γενεές εργαζομένων».

Ο κ. Μητρόπουλος εξηγεί ότι με την απόφασή του, το ΣτΕ θεωρεί ότι η τρίτη κατά σειρά περικοπή των μισθών τους αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος, στις διατάξεις της ΕΣΔΑ καθώς και στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη και ότι η κατηγορία αυτή των δημοσίων λειτουργών υπέστη υπέρμετρες σε σχέση με άλλους κλάδους περικοπές και μειώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης