Δημητρακόπουλος: Γνωστός πολιτικός πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου

Δημητρακόπουλος: Γνωστός πολιτικός πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου

Τι είπε ο δικηγόρος του 83χρονου εμπόρου όπλων για όσα κατέθεσε ο Π. Ευσταθίου στους ανακριτές


«Ο κ. Ευσταθίου ό,τι υπήρχε το έχει δώσει», είπε ο δικηγόρος του 83χρονου αντιπροσώπου γερμανικών εταιρειών όπλων κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφερόμενος σε όσα κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον των ανακριτών ο Πάνος Ευσταθίου.

«Ο ανακριτής έκανε ένα λάθος, πίστευε ότι υπήρχαν χρήματα που είχαν δοθεί σε πολιτικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. «Ένας άνθρωπος 83 ετών δεν είχε κανένα συμφέρον να θέλει να πάει στη φυλακή για να καλύψει πολιτικούς, τον Τσοχατζόπουλο ή τον Σμπώκο που είναι φυλακή ή κάποιο άλλο πρόσωπο», συνέχισε ο δικηγόρος του κ. Ευσταθίου και είπε με κατηγορηματικό τρόπο: «Ο Ευσταθίου λέει ότι σε επίπεδο υπουργών δεν έχει λαδώσει».

Ωστόσο ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας σοβαρός πολιτικός που κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου. Δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Είναι γνωστός πολιτικός, στην πρώτη γραμμή και είναι από το ΠΑΣΟΚ». Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι υποστήριξε ότι «όσοι πολιτικοί ενέχονται στη λίστα θα εντοπιστούν», ενώ αποκάλυψε ότι «υπάρχει και έρευνα που γίνεται για τα ολυμπιακά έργα και σε λίγο καιρό, όσοι έχουν πάρει μίζες, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα για να μην οδηγηθούν φυλακή».

Στο ερώτημα αν οι αξιωματικοί που έπαιρναν μίζες από τον 83χρονο είναι όσοι αναφέρονται στο απολογητικό υπόμνημα του κ. Ευσταθίου, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία επίορκων αξιωματικών. Η μια κατηγορία αποτελούνταν από εκβιαστές και η άλλη από εκείνους που παράλληλα με τα καθήκοντά τους στο υπουργείο Εθνικής άμυνας ήταν και υπάλληλοι εταιρειών εξοπλιστικών προγραμμάτων». Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος του κ. Ευσταθίου ο 83χρονος πρώην αντιπρόσωπος των γερμανικών εταιρειών STN ATLAS και Rheinmetall «μαζί με τη λίστα της τράπεζας έδωσε δεκάδες ονόματα. Αυτά τα δέκα που ξέρετε», συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος «είναι ένα μικρο κομμάτι που θα προκύψει από την ανάλυση των λογαριασμών της τράπεζας. Μπορεί να είναι 30-40 άτομα. Το 90% είναι στρατιωτικοί. Ένα 10% είναι πρόσωπα τα οποία μπλέκονται με πολιτικούς».

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, ο κ. Ευσταθίου «έδωσε τα ονόματα των στρατιωτικών που θυμάται, γιατί η μνήμη του δεν είναι σε εγρήγορση, έχει πάθει και εγκεφαλικά», ενώ τα ποσά που μοιραζε ο αντιπρόσωπος των γερμανικών εταιρειών για να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν αναλάβει οι όμιλοι με τους οποίους συνεργαζόταν «δεν είναι 100 και 200 χιλιάδες. Είναι πολύ μεγαλύτερα ποσά».

Στο ερώτημα που ετέθη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης γιατί ο κ. Ευσταθίου αποκάλυψε όσα γνωρίζει ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι φιλοδοξία του 83χρονου πελάτη του είναι στο να συμβάλλει στο να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα στο μέλλον.

«Η αλήθεια είναι ότι οποιοσδήποτε πήγαινε στις ένοπλες δυνάμεις και έκανε προσφορά και δεν έδινε μίζα, είχε τελειώσει από την Ελλάδα», ισχυρίστηκε ο κ. Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στις πρακτικές που ακολουθούσε και ο πελάτης του για να αντιμετωπίζει μεθόδους σαν αυτές που ακολουθούσε ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας ο οποίος απειλούσε ευθέως ότι αν δεν έπαιρνε μίζες θα μπλόκαρε τα προγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

2
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

4
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

51
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5