Σαμαράς: Η ελληνική προεδρία φέρνει ελπίδα στην ΕΕ

Σαμαράς: Η ελληνική προεδρία φέρνει ελπίδα στην ΕΕ

Ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι η Ελλάδα ξεκινά την προεδρία με πρωτογενές πλεόνασμα και προοπτική ανάπτυξης για το 2014

Σαμαράς: Η ελληνική προεδρία φέρνει ελπίδα στην ΕΕ
«Προεδρία ελπίδας για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη θα είναι η ελληνική προεδρία της ΕΕ» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ξεκινά την προεδρία με μία θετική καταγραφή: με πρωτογεννές πλεόνασμα και με προοπτική ανάκαμψης για το 2014.

Κλείσιμο
Στη Σύνοδο αναμένεται να συζητηθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης, την οποία σε σημαντικό βαθμό θα διαχειριστεί η ελληνική προεδρία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται στο περιθώριο της Συνόδου να έχει επαφές με ομολόγους του και αξιωματούχους της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζητήθηκαν εκτεταμένα οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την άρνηση του προεδρου της χώρας να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, που προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων στο Κίεβο.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ συμφωνούν ότι θα πρέπει να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα του διαλόγου και να ενθαρρύνουν την προσέγγιση της χώρας με την Ευρώπη.

Τη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων απασχόλησαν και οι εξελίξεις στη Συρία και επισημάνθηκε η ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη βοήθεια των χωρών, όπως η Ελλάδα, που δέχονται την πίεση από το μεταναστευτικό ρεύμα που προκαλούν οι στρατιωτικές συγκρούσεις.

Τέλος, αποφασίστηκε η διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς τούτο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δουβλίνο από τις 5-7 Μαρτίου, οπότε θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες και θα αναδειχθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων ο υποψήφιος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης