«Μέτωπο» κατά των πλειστηριασμών από βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Μέτωπο» κατά των πλειστηριασμών από βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ζητούν να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, να μην επιβαρυνθούν οι ήδη «υπερφορολογημένοι» πολίτες και να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα μεσαία νοικοκυριά, αλλιώς θα καταψηφίσουν

Δημιουργία ισχυρού μετώπου κατά των πλειστηριασμών και σφοδρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, για την «υπερφορολόγηση» ασκούν βουλευτές της συγκυβέρνησης κρούοντας… καμπανάκι κινδύνου στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 που διεξάγεται στην Ολομέλεια μονοπωλείται πολιτικά από τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα στην κυβέρνηση προκειμένου να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, να μην επιβαρυνθούν οι ήδη «υπερφορολογημένοι» πολίτες και να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα μεσαία νοικοκυριά, σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνουν την πρόθεσή τους να μην στηρίξουν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Στο συγκεκριμένο πνεύμα ο κ. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) τόνισε την Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ότι «άδικες και παράλογες περιπτώσεις δεν μπορούν να στηριχθούν τουλάχιστον από εμένα» ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του και για πιθανή άρση του παγώματος των πλειστηριασμών.

Σήμερα, τον «χορό» άνοιξε ο  κ. Γιώργος Βλάχος (ΝΔ) ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές προς τα υπουργικά έδρανα και αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι «οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να προχωρήσουν επειδή ισχυρίζονται ορισμένοι ότι κάποιοι μπορούν αλλά δεν πληρώνουν». Κατηγόρησε ευθέως και το υπουργείο Ανάπτυξης λέγοντας «Με περισσή επιπολαιότητα και προχειρότητα άνοιξε το θέμα πριν από λίγους μήνες» ενώ πρότεινε «να σταματήσει κάθε συζήτηση για άρση του παγώματος των πλειστηριασμών και να δοθεί παράταση 6 – 12 μήνες όχι για παράταση του προβλήματος αλλά για την μελέτη του. Να παρουσιαστούν επικαιροποιημένα στοιχεία και να ταξινομηθούν οι δανειολήπτες με βάση οικονομικά στοιχεία. Ξεκαθάρισε πως «η έξωση από το σπίτι αποτελεί τον απόλυτο εξευτελισμό και για πολλούς είναι τέλος του ονείρου τους και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος πρέπει να αποφευχθεί» ενώ υποστήριξε πως εάν οι τράπεζες επιλέξουν να πωλήσουν «κόκκινα» δάνεια τότε να προτιμηθούν οι δανειολήπτες. Τέλος σημείωσε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό «καθώς δεν ακούστηκε εναλλακτική πρόταση» πρόσθεσε όμως ότι «Τυχόν αστοχία θα σημαίνει νέα μέτρα μη αποδεκτά από την κοινωνία και θα δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που συνέταξαν τον προϋπολογισμό».

Ο κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (ΝΔ) άσκησε κριτική στο υπουργείο Οικονομικών για την αποτυχία στο θέμα πάταξης της φοροδιαφυγής υποστηρίζοντας ότι δεν εισπράττονται φόροι γιατί οι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Ο κ. Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) χαρακτήρισε «θετική» την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα των πλειστηριασμών. Σφοδρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών άσκησε και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο μπορεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό. Παράλληλα, ζήτησε παράταση για ένα ακόμα έτος του παγώματος των πλειστηριασμών. Είπε, «Δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ενιαίο μισθολόγιο. Υπάρχει Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής που παίρνει διπλάσιο μισθό από έναν βουλευτή» αναφορικά δε με το αν υπάρχει υπερφορολόγηση ή όχι σημείωσε «αν ο κ. Στουρνάρας κοιτάξει όλα τα στοιχεία, θα διαπιστώσει ότι σφάλλει. Να πάρουμε υπόψη ύψος μισθών, συντάξεων και αγοραστικής αξίας που μένει όταν φύγουν οι φόροι… Οι τίμιοι πολίτες υπερφορολογούνται».

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει τις θεωρίες» και «να μας φέρει δίκαιο και με διευρυμένη φορολογική βάση νομοσχέδιο. Αναφορικά με τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς, τουλάχιστον για ένα χρόνο – όχι 6 μήνες – να υπαρχει ακατάσχετο για ακίνητα με αντικειμενική αξία τουλάχιστον 180 εως 200 χιλ. ευρώ»

  Στον «χορό των πλειστηριασμών» μπήκε και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ) χαρακτηρίζοντας την απελευθέρωσή τους «μη ανεκτή».

Ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος (ΝΔ) ζήτησε να επανεξεταστεί ο φόρος ακινήτων ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες οι αντικειμενικές αξίες σε διαφορετική περίπτωση «θα είναι άδικος ο φόρος και θα υπάρξει σιωπηλή οργή της μεσαίας τάξης και αυτή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη». «Εμείς θα υπερασπιστούμε τα δικά μας μαντριά» είπε και εξήγησε «Τα δικά μας μαντριά σε σχέση με τους αγρότες είναι τα ξενοίκιαστα μαγαζιά και σπίτια. Δεν ζητούν οι άνθρωποι να απαλλαγούν αλλά να υπάρχει μείωση συντελεστές».

Ο κ. Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ) ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να πει όχι στις μαζικές απολύσεις όχι στους πλειστηριασμούς και επαναφορά της κοινωνικής πολιτικής για να έχουν ρεύμα οι ανήμποροι πολίτες που δεινοπαθούν».

Την διαφωνία του για την «υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» εξέφρασε και ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το ότι δεν έχει καταφέρει να κατανείμει αναλογικά και δίκαια τα φορολογικά βάρη. Παρά ταύτα σημείωσε ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

Προσωπική επίθεση στον κ. Στουρνάρα εξαπέλυσε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) ο οποίος αν και είπε ότι θα στηρίξει τον προϋπολογισμό, επισήμανε: «μην κοιμηθείτε όμως ήσυχοι γιατί θα παρακολουθούμε τον Προϋπολογισμό στην εκτέλεσή του και σε ορισμένες αναθεωρήσεις του. Επίσης δεν τελειώνουν τα βάσανά σας μέχρι τις γιορτές. Περιμένω το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων. Δεν θα σταθώ στην απίστευτη συνέντευξη του Υπουργού σας στον Γ. Πρετεντέρη, όπου έλεγε πόσα χρήματα χάνει που έγινε Υπουργός».  

«Βόμβες» προς το οικονομικό επιτελείο εκτόξευσε και ο κ. Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ)  για όλα τα κρίσιμα ανοικτά ζητήματα. Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι αν «κάποιοι ονειρεύονται ότι σε 3-4 μήνες από τώρα θα έρθει κάποιος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ο οποίος θα ενσωματώνει νέα μέτρα για τον οποιοδήποτε λόγο. Δεν θα υπάρχει καμία κυβερνητική πλειοψηφία για να στηρίξει νέα μέτρα». Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ξεκαθάρισε «ένα είναι βέβαιο: Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου. Είτε μονομερής είτε συμφωνημένη, ρύθμιση που δεν θα προστατεύει την πρώτη κατοικία με πονηρούς αστερίσκους δεν θα γίνει αποδεκτή και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους μερικοί» ενώ για τον φόρο ακινήτων χαρακτήρισε «τραγικό» το αρχικό σχέδιο και συμπλήρωσε «Υπήρξαν βελτιώσεις και θα περιμένουμε το τελικό σχέδιο για να πάρουμε ως βουλευτές τις αποφάσεις μας. Τέλος, υποστήριξε ότι το υπουργείο Οικονομικών καλλιεργεί προσδοκίες για έσοδα από φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι «υπάρχει  μια …σύμπνοια και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση για το που υπάρχουν τα λεφτά και πώς μπορεί να βρεθούν»  και εξηγώντας ότι η σύμπνοια βρίσκεται στο γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΟΛΕ

Δυο απλές παρατηρήσεις : 1) Ο καυμός του δεν είναι το ξέσκισμα του κοσμάκη ( τον οποίο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ εκρποσωπούν ) αλλά να μην πέσει η κυβέρνηση και χάσουνε την καρεκλίτσα. 2) Θυμάστε το "ψηφίζω με το πιστόλι στον κρόταφο " ? ...άλλαξε το ποίημα ..τώρα έγινε Ψηφίζω, αλλά αν αποτύχει ο προυπολογισμός και πάμε σε νέα μετρα ( 100% σίγουρο ) θα φταίνε αυτοί που τον συνέταξαν !!!!! ΠΟΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ !!!! Δηλαδή και ψηφίζω γιαί απλά δεν έχω τα κότσια να κάνω κάτι άλλο και με πετάξουν απο το μαντρί ...αλλά δεν έχω και ευθύνη αν κάτι δεν πάει καλά..

Δαναός Δαρειος

Αιντε Ντε ξυπνήσετε να κάνετε κατι να μείνετε στην ιστορία οπως κάποιος σπουδαίος άνδρας που έριξε μια κυβέρνηση κάποτε και μετα έγινε πρωθυπουργός !!! Ίσως αν δεν ψηφίσετε και ρίξετε την κυβέρνηση γινεται και σεις πρωθυπουργοί κάποτε !!!

Ο ελευ

ΤρΑγικο δεν ήταν το πρώτο νομοσχέδιο για τα ακίνητα. Τραγικό είναι το δεύτερο που περιέχει διπλή φορολόγηση ακινήτων.

MICHAELVENET

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΧΟΡΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ...

ΤΑΚΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ "ΚΥΡΙΟΙ" ΚΑΙ ΣΧΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΣΑΣ? ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ? ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ?

Sotiria

Σαφώς όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός τα σπίτια των αδυνάτων και των φτωχών ανθρώπων θα προστατευθούν . Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά προσπαθεί να τρέξει πίσω απο τον Σαμαρά .. αλήθεια γιατί δεν κατέθεσε πριν έξι μήνες την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς και το κάνει σήμερα;;;

ουστ

ΓΕΙΑΣΟΥ ΣΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ? ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras1

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά στην πολύπλευρη στήριξη που παράσχει η Γαλλία στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογαλλικό Φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σήμερα στο Παρίσι

mitsotakis-makron-arthro

Κεντρική θέση στην ατζέντα των συνομιλιών τα βαριά νέφη στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας - Στο τραπέζει και η γαλλική στήριξη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων  - Οι συζητήσεις για φρεγάτες και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα 

1
olemliaarth

Θέμα κομματικής πειθαρχίας και κυρώσεων για όσους τυχόν διαφωνήσουν με την τροπολογία με τη στάση ή την ψήφο τους στη Βουλή - H ψηφοφορία θα γίνει ηλεκτρονικά

37