Η κυβέρνηση θα «ακούσει» τις παρατηρήσεις των βουλευτών για τα ακίνητα

Η κυβέρνηση θα «ακούσει» τις παρατηρήσεις των βουλευτών για τα ακίνητα

Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, έχουμε περιθώριο ως την επόμενη εβδομάδα δήλωσε κυβερνητική πηγή - Στα 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος των αλλαγών που ζητάνε «γαλάζιοι» και «πράσινοι» βουλευτές

Η κυβέρνηση θα «ακούσει» τις παρατηρήσεις των βουλευτών για τα ακίνητα

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των ναυπηγείων, ενώ αντίθετα κυριάρχη θέση στο τραπέζι της συζήτησης είχε το θέμα του ΕΣΠΑ και βέβαια αυτό του φόρου των ακινήτων.

Ειδικά για το τελευταίο, κυβερνητικοί κύκλοι δήλωσαν πως για την τελική διαμόρφωση θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών στόχων. 

Θα υπάρξουν μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, έχουμε περιθώριο ως την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η κυβερνητική πηγή.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά το θρίλερ με την Τρόικα που είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ίδια πηγή διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα νωρίτερα είχε ανακοινώσει το πρακτορείο Reuters περί αναβολής της έλευσης της Τρόικας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σημείωσε ότι «θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». 

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τη σύνταξη του νομοσχεδίου έως την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς, δε, για το δημοσίευμα του Reuters περί αναβολής της επίσκεψης της Τρόικας αρκέστηκε να δηλώσει ότι «έμένα μου έχουν ζητήσει ραντεβού για την επόμενη Τρίτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη οι αλλαγές που ζητάνε τα μέλη των δύο κοινοβουλευτικών δυνάμεων «κοστίζουν» περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και άρα είναι προς εξέταση η αναπλήρωσή τους.

Όσο για την επίσκεψη ή όχι της Τρόικας ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υπογράμμισε ότι η επικοινωνία με την Τρόικα είναι σε καθημερινή βάση και ότι δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Αναφορικά με τα ΕΣΠΑ ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε πως σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ η βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει μέσα από αυτό προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική δράση.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης