Kαι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «αντάρτικο» για τον φόρο ακινήτων

Kαι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «αντάρτικο» για τον φόρο ακινήτων

-Ασφυκτικός κλοιός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
-Τι υπαινίχθηκαν οι Π. Ρήγας και Κ. Σκανδαλίδης για τον υπουργό Οικονομικών
-Γ. Δριβελέγκας: Να βρει τα ισοδύναμα ο Στουρνάρας, αλλιώς να παραιτηθεί

Kαι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «αντάρτικο» για τον φόρο ακινήτων
Ασφυκτικό κλοιό σε κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων δημιουργούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, που παρέχουν την απαραίτητη στήριξη, καθώς -μετά τους βουλευτές της ΝΔ- και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις, ως έχουν.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και διεμήνυσαν στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα να βρει τα ισοδύναμα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο γραμματέας της Κ.Ο., κ. Παναγιώτης Ρήγας, φέρεται να είπε πως «θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι με βάση το Ε9, την περιουσία τους. Το 2012 από το χαράτσι υπήρξαν έσοδα 2,75 δις ευρώ. Τώρα που ο Στουρνάρας επεκτείνει το φόρο και σε αγρότες υπολογίζει τα έσοδα σε 2,9 δις ευρώ. Πως είναι δυνατόν; Προφανώς κάποιους απαλλάσσει από την φορολογία».

Με την τοποθέτηση συμφώνησε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας είπε «να βρει τα ισοδύναμα ο Στουρνάρας, αλλιώς να παραιτηθεί. Εμείς δεν θα κάνουμε καραγκιοζιλίκια με ερωτήσεις και δήθεν διαπραγμάτευση», αφήνοντας αιχμές για διάφορους βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος εξήγησε ότι «από φόρο περιουσίας που ζητούσαμε πήγαμε σε φόρο ακινήτων», ενώ ο κ. Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι «πρέπει το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να έρθει άλλο που να ταιριάζει με την φιλοσοφία μας».
Κλείσιμο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο κ. Μιχάλης Κασσής. Επίσης, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ώρες θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του, προκειμένου το νομοσχέδιο να γίνει πιο δίκαιο, ενώ απαντώντας αν θα συναντηθεί αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών είπε «το πρόβλημα δεν το έχει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή της ΝΔ που τώρα ζητά να επεκταθεί το χαράτσι, αλλά θα πρέπει να θυμούνται τι έλεγαν όταν είχε έρθει στην Βουλή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης