Δεν έδωσα εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών, είπε ο διοικητής της ΕΥΠ

Δεν έδωσα εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών, είπε ο διοικητής της ΕΥΠ

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει βαλιτσάκι για παρακολουθήσεις αλλά... τζιπ - Επεισοδιακή η κατάθεση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών - Αντιδράσεις βουλευτών για την εμφάνιση τριών αγνώστων ανδρών που συνόδευαν τον κ. Δραβίλλα μέσα στην Επιτροπή

Για «ανικανότητα» και «προδοσία» εγκαλεί τον πρωθυπουργό ο Αντ. Σαμαράς
Δεν έδωσα εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών, είπε ο διοικητής της ΕΥΠ
Δεν υπάρχει το περίφημο βαλιτσάκι, αλλά ολόκληρο τζιπ, φέρεται να υποστήριξε ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας, κατά τη dιάρκεια της ακρόασής του από τα μέλη της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής εξήγησε ότι ο μηχανισμός που βρίσκεται στο ειδικό υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά εντοπίζει την ακριβή γεωγραφική θέση ενός κινητού τηλεφώνου.

Φέρεται μάλιστα να αποκάλυψε ότι μέσω αυτού εντοπίστηκε ο «δράκος της Πάρου», ο αλλοδαπός που επιτέθηκε στη 16χρονη Μυρτώ και στη συνέχεια εγκατέλειψε το νησί, για να εντοπιστεί σε υπόγειο της Νέας Φιλαδέλφειας.  

Πέραν αυτού, ο κ. Δραβίλλας, ερωτώμενος από τον κ. Ηλία Κασιδιάρη περί καταγραφής συνακροάσεων στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής φέρεται να είπε ότι  «εγώ δεν έχω δώσει εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών».

Στη συνέχεια και σε παρόμοια ερώτηση φέρεται να είπε ότι επί της δικής του θητείας δεν έχει υποβληθεί εισαγγελικό αίτημα για νόμιμες παρακολουθήσεις βουλευτών ή πολιτικών.
Κλείσιμο

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, περί παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα των Σκουριών, είπε πως η υπηρεσία δεν τις αξιολόγησε ως σοβαρές.

Επίσης, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται να υποστήριξε ότι για άρση απορρήτου και παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών πρέπει να δοθεί εντολή από εισαγγελέα και πως τη συγκεκριμένη διαδικασία την εκτελεί ο πάροχος και όχι η υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους βουλευτές να εστιάζουν τις ερωτήσεις τους σε πιθανές παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων από την ΕΥΠ.

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ

Με την προσωπική του φρουρά εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο προϊστάμενος της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία αρκετών βουλευτών - μελών της επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Λιάνα Κανέλλη οι τρεις άνδρες που συνόδευαν τον κ. Δραβίλλα δεν είχαν την ειδικά διακριτικά καρτελάκια που δίνονται στους επισκέπτες της Βουλής ενώ ο κ. Δαβίλλας αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους.

Η κυρία Κανέλλη εξήγησε ότι αδυνατεί να παρίσταται στην συνεδρίαση και αποχώρησε.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο κ. Δραβίλλας επιχειρεί μια γενικόλογη ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις της υπηρεσίας χωρίς να έχει μπει σε λεπτομέρειες για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.

Η συνεδρίαση θεωρείται απόρρητη ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η παρουσία των δημοσιογράφων έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης