Και νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα

Και νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα

Συμφώνησαν κι άλλες βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων - Εχουν λάβει ανησυχητικά μηνύματα για τις διαθέσεις των βουλευτών

Και νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα
Η κατάσταση μάλλον είναι πολύ σοβαρή στο εσωτερικό των δύο κυβερνώντων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα Πέμπτη για να προετοιμάσουν τις συζητήσεις με την τρόικα, αλλά και να βρουν τρόπους βελτίωσης ορισμένων κυβερνητικών παρεμβάσεων όπως είναι ο φόρος για τα ακίνητα. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν λάβει ανησυχητικά μηνύματα για τις διαθέσεις των βουλευτών, που έχουν εξεγερθεί κατά του ενδεχομένου να λάβει η κυβέρνηση νέα μέτρα, αλλά και κατά του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Περιθώρια για απώλειες σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή δεν υπάρχουν και γι’ αυτό οι δύο άνδρες αποφάσισαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και να κάνουν συνεχείς βελτιώσεις, έως ότου ελεγχθεί η κατάσταση.

Συντονισμός θα υπάρχει επίσης σε όλα τα καυτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Στόχος των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, που θα βρίσκονται σε επαφή σχεδόν σε καθημερινή βάση είναι να δώσουν μία εικόνα ότι υπάρχει ενιαία στάση και ισχυρή πολιτική βούληση για την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.

Κλείσιμο
Σήμερα θα γίνουν δύο ακόμα συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο, η μια θα αφορά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκα και η δεύτερη την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Αύριο πιθανόν να συνεδριάσει και το κυβερνητικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα με τις απολύσεις στο δημόσιο, καθώς η σχετική πίεση από την τρόικα αυξάνει. Επ’ αυτού ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνιζε μετά την συνάντηση των κκ. Βενιζέλου-Σαμαρά, «άλλο κινητικότητα και άλλο απολύσεις». Η θέση του ΠαΣοΚ είναι ότι η κινητικότητα να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και αξιολόγησης και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, ως ένας μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Αναφορικά με το φόρο ακινήτων ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποτέλεσε θέμα συζήτησης με τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν συνεχείς βελτιώσεις. Σχετικά με τις αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών για τον φόρο ακινήτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πως οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία του κόσμου και κουβαλούν μεγάλο βάρος. Πρόσθεσε, δε, ότι το βάρος που σήκωνε από την αρχή της κρίσης το ΠΑΣΟΚ πλέον το σηκώνει και η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε, επίσης, πως «άλλοι είναι εκείνοι που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς».

Πάντως για το ΠΑΣΟΚ πολλά θα φανούν σχετικά με το κλίμα, που διαμορφώνεται από τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών όπου οι βουλευτές του κόμματος θα εκφράσουν τις απόψεις τους για τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης