Σε κλοιό «γαλάζιων» βουλευτών ο Στουρνάρας για το φόρο στα ακίνητα

Σε κλοιό «γαλάζιων» βουλευτών ο Στουρνάρας για το φόρο στα ακίνητα

Μετά τις ενστάσεις αλλά και τα καυστικά σχόλια κατά του υπουργού που έχουν διατυπώσει το τελευταίο διάστημα στελέχη όπως οι Βύρων Πολύδωρας, Αργύρης Ντινόπουλος, Ιορδάνης Τζαμτζής, Προκόπης Παυλόπουλος κ.α. 

Δεν πήγε η Rihanna στο γάμο της Katy Perry
Σε κλοιό «γαλάζιων» βουλευτών ο Στουρνάρας για το φόρο στα ακίνητα
Η αποφόρτηση του τεταμένου κλίματος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η παροχή των απαραίτητων διευκρινίσεων, ένθεν και ένθεν, αποτελεί τους βασικούς στόχους της συνάντησης που έχει στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, με το σύνολο της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας. Στη συνάντηση παρεβρίσκονται επίσης οι κκ Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάννης, ενώ από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ μεταξύ άλλων- βρίσκονται- οι Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης,Φωτεινή Πιπιλή, Ανδρέας Ψυχάρης, Μανώλης Κεφαλογιάννης Γιάννης Ιωαννίδης

Σημειώνεται ότι ο μόνος βουλευτής, μέλος της κυβέρνηση από άλλο υπουργείο εκτός δηλαδή του υπ. Οικονομικών που παρεβρίσκεται στη συνάντηση είναι ο υφ. Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ είναι οι ενστάσεις που το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει σειρά βουλευτών με δημόσιες τοποθετήσεις του με αποκορύφωμα την κατάθεση της ερώτησης 22 βουλευτών για το «άδικο» της φορολογίας των αγροτεμαχίων.

Πρώτος το «χορό» της κριτικής άνοιξε με κείμενο του ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έκανε λόγο για δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων και για αντισυνταγματικό μέτρο. Ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές, και μάλιστα από περιφέρειες της Αττικής, όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος είπε στο ΒΗΜΑ FM ότι κάθε βουλευτής για να κατανοήσει το νομοσχέδιο πρέπει να έχει μαζί του δυο-τρεις λογιστές, και ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Στην αιχμή της κριτικής βρίσκεται ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι για δύο φορές βρέθηκε πρώτος υπογράφων σε ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρνάρα για τη φορολογία των αγροτεμαχίων. Ο βουλευτής Σερρών, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει την Τετάρτη ότι «το αν έχεις τελειώσει το Harvard, δεν σημαίνει ότι ξέρεις και από μαντριά».

Μια πρώτη προσπάθεια αποφόρτισης έγινε το πρωί όταν ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τους 22 υπογράφοντες την τελευταία ερώτηση για το φόρο των αγροτεμαχίων, στην οποία εξάλου αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση της βραδινής συνάντησης.
Κλείσιμο

Στην πρωινή συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών τους ενημέρωσε ότι αποσύρει τον φόρο για τις στάνες και τα θερμοκήπια χωρίς, ωστόσο, αυτό να ικανοποιεί πλήρως τις ενστάσεις των βουλευτών που επιθυμούν περαιτέρω αλλαγές προκειμένου «το νομοσχέδιο να γίνει δίκαιο». 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες συναντήσεις, όπως η βραδινή είχαν γίνει και με άλλα αιχμηρά νομοσχέδια όπως αυτό για τα νέα Λύκεια και για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης