Σαμαράς - Βενιζέλος χαράσσουν γραμμή άμυνας στις αξιώσεις της Τρόικας

Σαμαράς - Βενιζέλος χαράσσουν γραμμή άμυνας στις αξιώσεις της Τρόικας

Η συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες- Αναζητούν τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και στις αντιδράσεις των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σαμαράς - Βενιζέλος χαράσσουν γραμμή άμυνας στις αξιώσεις της Τρόικας
Τρόπο διαφυγής από τη μέγγενη που έχει στηθεί από την τρόικα, με την απαίτηση για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, προσπάθησαν να βρουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη νέα, μάλλον αιφνιδιαστική συνάντηση, που είχαν από τις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση κλείστηκε, έπειτα από τηλεφωνική επαφή που είχαν οι δύο άνδρες το βράδυ της Τρίτης και προφανώς υπαγορεύτηκε από τις αρνητικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες.

Από τη μία η δεδομένη και κατηγορηματική απροθυμία των δανειστών και των Ευρωπαίων ηγετών να βάλουν νερό στο κρασί τους σχετικά με τη δημοσιονομική τρύπα και από την άλλη η εξέγερση γαλάζιων και πράσινων βουλευτών, που προειδοποιούν τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το οικονομικό επιτελείο, να μην τολμήσουν να φέρουν νέα μέτρα -τουλάχιστον όχι τέτοια, που να καθιστούν την κυβερνητική δέσμευση για μη λήψη μέτρων, μία ακόμη κενή περιεχομένου δήλωση.

Κλείσιμο
Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν την τακτική και τη στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας κατά τις διαπραγματεύσεις, που θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

Και οι δύο δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση νέα μέτρα, όμως στην περίπτωση που αυτά είναι επιβεβλημένα από τις απαιτήσεις των δανειστών, πρέπει να βρεθεί ένα πολιτικός και επικοινωνιακός χειρισμός, αφού η κυβέρνηση δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών, έτσι κι αλλιώς: ούτε να τα αποφύγει ούτε να πάει σε εκλογές.

Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι βαρύ και εξαιτίας επιμέρους χειρισμών, όπως είναι η φορολόγηση στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια.

Στη Χαριλάου Τρικούπη το κλίμα για τους εγκεφάλους του οικονομικού επιτελείου, που συμπεριέλαβαν στη φορολογητέα ύλη ακόμη και τα μαντριά (!) είναι εξαιρετικά βαρύ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με κανονική ανταρσία.

Δεν αποκλείεται επίσης να καθορίστηκε και μία κοινή γραμμή άμυνας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τις συμβάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού.

Το τελευταίο που θέλει το κυβερνητικό επιτελείο αυτή την ώρα είναι ένας διχασμός στο εσωτερικό της συμπολίτευσης επί τέτοιων θεμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης