LIVE

Κορωνοϊός

Μητρόπουλος: «Δεν είμαι φοροφυγάς, μου επιτίθενται γιατί ενοχλώ την Τρόικα»

Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται


Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή του ονόματός σε έλεγχο του ΣΔΟΕ για μη δηλωθέντα εισοδήματά του, επιχειρεί να δώσει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Μητρόπουλος με νέα δήλωσή του και ενώ το κλίμα γι’ αυτόν στην Κουμουνδούρου δεν είναι και το καλύτερο.

Ο κ. Μητρόπουλος αποδίδει την επίθεση που δέχεται, όπως λέει, στο ότι ενοχλεί την τρόικα και την κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις που κάνει για την παραίτηση της χώρας από κυριαρχικά της δικαιώματα.

Κάνει λόγο για επίθεση που σκοπό έχει να τον τρομοκρατήσει και τη συγκρίνει με τις κατηγορίες που είχε δεχθεί το 1985 περί δήθεν εμπλοκής του με την τρομοκρατία!

Η πλήρης δήλωσή του έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι μια πρωτοφανή επίθεση σπίλωσης και τρομοκράτησής μου.

Είναι η δεύτερη σχεδιασμένη επίθεση τέτοιας έντασης που δέχομαι, από την αποφυλάκισή μου στις 9-2-1974 και τη λήξη της καταζήτησής μου από τις Αρχές της Χούντας στις 23-7-1974.

Την πρώτη επίθεση δέχθηκα στις 29-5-1985, όταν, μετά την σύγκρουσή μου με τον Α.Παπανδρέου, κάποιοι «σκοτεινοί» κύκλοι με ενέπλεξαν στην τρομοκρατία. Τότε, τμήμα του Αθηναϊκού Τύπου με εμφάνισε ως συλληφθέντα και ανακρινόμενο μετά τον θάνατο Τσουτσουβή. Για αρκετά χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε εγώ και η οικογένειά μου.

Η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να με αναγορεύσει σε …«φοροφυγά» για δικηγορική υπόθεση που χειρίστηκα με τους συνεργάτες μου το 1999 και αμοιβή που εισπράχθηκε το ίδιο έτος στο εξωτερικό και είναι νόμιμα φορολογημένη κατά με το άρθρο 38 ν. 3259/2004 («εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού»), έχει μάλιστα αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους σε εκτέλεση δικαστικών υποθέσεων.

Γνωρίζω ότι ενόχλησε πολύ την κυβέρνηση η αποκάλυψη που έκανα ότι οι δανειστές απαίτησαν και έχουν στα χέρια τους Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες παραιτούμαστε από βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στο μέλλον θα είναι αδύνατη η άσκηση δικαιωμάτων μας αναφορικά με τη διαγραφή του χρέους, την αναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων, το εφαρμοστέο Δίκαιο, τα αρμόδια Δικαστήρια, την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας χωρίς μάλιστα προηγούμενη δικαστική απόφαση!

Είχε προηγηθεί και η από 22-1-2013 επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, με την οποία τους καλούσα να εμποδίσουν το συντελούμενο έγκλημα κατά της πατρίδας. Να μην υποχρεωθεί δηλαδή το ΝΣΚ να χορηγήσει στους δανειστές τη σχετική Γνωμοδότηση («Legal Opinion») και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης («Certificate of Compliance»), όπως όριζαν -ως προαπαιτούμενα του νέου δανείου- τα Παραρτήματα της τροποποιημένης Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (ν. 4411/2013, σελ. 358)!

Να σημειωθεί ότι σχετική ερώτησή μου στη Βουλή αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 21-10-2013 μετά από συνεχείς αναβολές με ευθύνη της κυβέρνησης!

Θα επιμείνω μέχρι τέλους παρά τις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχομαι.

Έχω επίσης καλέσει την κυβέρνηση από 23-9-2013 να καταθέσει άμεσα τις σχετικές Γνωμοδοτήσεις για να ενημερωθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός, και κυρίως η νέα γενιά, επί του περιεχομένου τους και των καταπλεονεκτικών τους δεσμεύσεων υπέρ των δανειστών!

Αναφορικά με τη φορολογική υπόθεση για την οποία ελέγχομαι, δίνω στη δημοσιότητα σχετικό απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Δ/νση Φορολογίας Εισοδήματος) που επιβεβαιώνει την αλήθεια των ισχυρισμών μου. Δίνω εκ νέου και την από 15-10-2013 δήλωσή μου. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω για να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις και έγγραφα.

Πρόθεσή μου πάντα είναι να λάμψει η αλήθεια.


Αθήνα 17-10-2013

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης