«Δέκα συμφωνίες θα υπογράψουν Ελλάδα - Ισραήλ», λέει ο Ισραηλινός πρεσβευτής

«Δέκα συμφωνίες θα υπογράψουν Ελλάδα - Ισραήλ», λέει ο Ισραηλινός πρεσβευτής

Τι δήλωσε ο Άριε Μέκελ, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Το νέο πρόσωπο της L’Oreal
«Δέκα συμφωνίες θα υπογράψουν Ελλάδα - Ισραήλ», λέει ο Ισραηλινός πρεσβευτής
Δέκα συμφωνίες θα υπογραφούν στη διάρκεια της επίσκεψης του Αντ. Σαμαρά στο Ισραήλ,  σύμφωνα με τον πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού. 

Μιλώντας τηλεφωνικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από την Ιερουσαλήμ, ο κ. Μέκελ είπε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ «μπορούν από κοινού να κάνουν πολύ περισσότερα από ό,τι η καθεμία χωριστά» και σημείωσε ότι η αυριανή πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών, έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, ο Ισραηλινός πρεσβευτής δηλώνει ότι «στο θέμα του φυσικού αερίου, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος έχουν αναπτύξει πολύ θετική δυναμική συνεργασίας, η οποία θα είναι επωφελής και για τις τρεις χώρες».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, ο κ. Μέκελ είπε ότι πρόκειται για μια συμβολική συνάντηση, «καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια νέα, αναβαθμισμένη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και πρώτα απ’ όλα αυτό είναι μια απόδειξη αυτής της νέας σχέσης».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς έρχεται στο Ισραήλ συνοδευόμενος από οκτώ υπουργούς και στη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφούν 10 συμφωνίες, «δείχνει πόσο κοντά έχουν έλθει οι χώρες τα τελευταία τρία χρόνια».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης