Στον ανακριτή και οι άλλοι 15 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Στον ανακριτή και οι άλλοι 15 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Ανάμεσά τους ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας Πειραιά - Οι άλλοι 12 είναι μεσαία στελέχη της Χρυσής Αυγής - Όλοι τους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα - Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα απολογηθούν Τρίτη και Τετάρτη

Η Τζούλια Ρόμπερτς κολυμπάει στη Χαβάη
Στον ανακριτή και οι άλλοι 15 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και οι άλλοι 15 συλληφθέντες, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα, λόγω συμμετοχής τους σε «εγκληματική οργάνωση», όπως χαρακτηρίζεται από τη δικαστική έρευνα η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης και έχουν συλληφθεί 20 άτομα συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσώπων που συνομίλησαν με το Γιώργο Ρουπακιά λίγο πριν ο χρυσαυγίτης δολοφονήσει τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη καρφώνοντάς του ένα στιλέτο στην καρδιά.

Ακόμη, στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά που προέκυψε ότι είχε σχέσεις με την ΧΑ, η ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας Πειραιά που ήταν μέλος της ΧΑ και είχε στο σπίτι της ένα μικρό οπλοστάσιο και άλλα 12 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα 12 άτομα είναι μεσαία στελέχη της ΧΑ στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα και τον Κορυδαλλο.

Από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ προέκυψε ότι και οι 15 εμπλέκονται στην «κινητοποίηση» της ΧΑ, που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Κλείσιμο

Όπως και οι βουλευτές της ΧΑ, έτσι και οι λοιποί συλληφθέντες, μετήχθησαν στα δικαστήρια από άνδρες της ΕΚΑΜ με «full face» κουκούλες.

Αμέσως μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο φέρει συμβατικά νούμερα κυκλοφορίας, η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση.

Έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι επευφημούσαν τους συλληφθέντες κατά την προσαγωγή τους.

Ασύλληπτα παραμένουν άλλα 12 μέλη της ΧΑ, συμπεριλαμβανομένου του Χρήστου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι 20 συλληφθέντες (συνολικά, μαζί με τους πέντε βουλευτές) βγήκαν από το γραφείο του εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Στους 20 συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ανακριτή του νόμου 4022 (ανακριτής διαφθοράς). Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι πέντε βουλευτές (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος) θα απολογηθούν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου.

Οι άλλοι 15 συλληφθέντες χρυσαυγίτες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες την Τρίτη και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Και οι 20 συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης