Στο Μαξίμου ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Al-Waleed bin Talal

Στο Μαξίμου ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Al-Waleed bin Talal

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Al-Waleed bin Talal για τις ελληνικές τράπεζες - 26ος στη λίστα του Forbes για το 2013, με προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων

Στο Μαξίμου ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Al-Waleed bin Talal
Με τον Σαουδάραβα Al-Waleed bin Talal συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ αναμένεται να έρθει σε επαφή και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΘΑ. Η προγραμματισμένη ώρα για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν στις 16:00, ενώ με τον κ.Αβραμόπουλο στις 16:30.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον πολυδισεκατομμυριούχο επενδυτή είναι οι επενδύσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και στην ελληνική πραγματική οικονομία. Καλά πληροφορημένες πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Al-Waleed bin Talal για τις ελληνικές τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι αργότερα φέτος αναμένεται να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την Εurobank.

Σημειολογικά σημαντικό είναι ίσως το γεγονός ότι το 2008 όταν η Citigroup βυθίστηκε στη δίνη της κρίσης, στήριξε την επένδυσή του αγοράζοντας τότε μετατρέψιμες ομολογίες με κουπόνι 7% που τον βοήθησαν να ενισχύσει τη θέση του στην αμερικανική τράπεζα.

Κλείσιμο
Ο υψηλού προφίλ μεγαλοεπενδυτής διαθέτει σημαντικά μερίδια σε πολυεθνικές όπως η Apple και η Citigroup.

Ο 58χρονος Σαουδάραβας έγινε ευρύτερα γνωστός το 1991 όταν τοποθέτησε 590 εκατ. δολ. στην Citibank. Συνέχισε την επενδυτική του διαδρομή χτίζοντας μερίδια στη News Corp, στην Disney και στην Apple.

Ο 58χρονος πρίγκηπας Al-Waleed bin Talal, ανιψιός του βασιλιά και σημαντικότερος επιχειρηματίας της Σαουδικής Αραβίας, έχει χαρακτηρισθεί από το Arabian Business ως ο Άραβας με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, ενώ στην λίστα του Forbes για το 2013 κατατάσσεται 26ος, με προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων (ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι ακόμη μεγαλύτερη, μήνυσε μάλιστα το περιοδικό υποστηρίζοντας ότι η περιουσία του είναι μεγαλύτερη).

Το επενδυτικό του όχημα ονομάζεται Kingdom Holding και στα χαρτοφυλάκια του βρίσκονται κορυφαία ξενοδοχεία όπως το New York Plaza Hotel, το George V στο Παρίσι και ο όμιλος Four Season.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης