Χριστόφιας: «Με φίμωσαν»

Χριστόφιας: «Με φίμωσαν»

Η σημερινή αποχώρησή του νωρίτερα από την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία φέρνει όλα τα φώτα πάνω του - Έντονη δυσφορία τόσο για την άρνηση της Επιτροπής να του δοθεί περισσότερος χρόνος για προετοιμασία, όσο και για τη σειρά της κατάθεσής του

Χριστόφιας: «Με φίμωσαν»
«Δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω στις ερωτήσεις της Επιτροπής. Η άρνηση ήταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να δεχθεί την ανάγνωση της κατάθεσής μου», δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας σε σχέση με την αποχώρησή του νωρίτερα από την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία.

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσής του, ενώ εξέφρασε δυσφορία τόσο για την άρνηση της Επιτροπής να του δοθεί περισσότερος χρόνος για προετοιμασία, όσο και για τη σειρά της κατάθεσής του. Αφού, όπως είπε, έπρεπε να καταθέσει προτελευταίος, πριν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και όχι πριν από τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιο Ορφανίδη.

Κατά  τον κ. Χριστόφια «η Επιτροπή ήταν υποχρεωμένη, με βάση τον νόμο, να δεχθεί την κατάθεση του και ίσως να ήταν υποχρεωμένη να ακούσει την γραπτή κατάθεση του.

Κλείσιμο
Ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ερευνητικής Επιτροπής πρόθυμα για να καταθέσει τις απόψεις του σε σχέση με τις πολιτικές που η κυβέρνησή του είχε ακολουθήσει, καθώς επίσης θα αναφερόταν και σε τρίτους που υπέσκαψαν αυτές τις πολιτικές.

«Δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω σε ερωτήσεις. Η άρνηση που υπήρξε είναι άρνηση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να δεχθεί να αναγνώσω την κατάθεσή μου, το κείμενο το γραπτό», είπε. Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν του δόθηκε μια μικρή αναβολή που είχε ζητήσει για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής με πολύ καλή θέληση και με πρόθεση να την βοηθήσει, «εάν και εφόσον ο στόχος της είναι να κατατεθούν τα πραγματικά γεγονότα και να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα σε σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα».

Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκα με τον τρόπο που έχω αντιμετωπιστεί, είπε. «Θέλω να εκφράσω τη δυσφορία μου γι’ αυτό, τόσο σε ό,τι αφορά στην άρνηση να μου δοθεί περισσότερος χρόνος, όσο και σε ό,τι αφορά στη σειρά που η Επιτροπή έχει καθορίσει για τις καταθέσεις». Θα έπρεπε, είπε, να καταθέσει προτελευταίος, πριν από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ένιωσε πως δικάζεται, κάτι εντελώς απαράδεκτο, όπως είπε. Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως «αν διαπράξουμε το φοβερό λάθος να δικάζονται πολιτικές και πολιτικοί, αυτό θα οδηγήσει την κοινωνία μας στο βάραθρο, αυτό θα είναι ταφόπετρα της Δημοκρατίας». «Ακόμα και στα δικαστήρια εκείνοι που κατηγορούνται για φοβερά εγκλήματα, έχουν με βάση το νόμο, το δικαίωμα να καταθέσουν και να αναγνώσουν την μαρτυρία τους. Εμάς έγινε προσπάθεια να μας φιμώσουν, πράγμα που θεωρώ εντελώς απαράδεκτο», είπε.

Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δούλεψε σκληρά μαζί με τους συνεργάτες του για να πουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και για να ακούσει ο κυπριακός λαός τη δική τους εκδοχή των γεγονότων των τελευταίων ετών. «Βεβαίως αυτή η αλήθεια μπορεί να είναι πικρή για ορισμένους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης